Dunakanyar napijegy

Dunakanyar napijegy


A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb része, számos kirándulóhellyel, történelmi emlékkel és kulturális lehetőséggel. Fedezze fel a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyeit, Visegrád és Szentendre szépségeit – most egyetlen napijeggyel, amely vonatra, HÉV-re, hajóra és buszra is érvényes!

A Dunakanyar napijegy névre szól, és a kiválasztott napon 0:00 és 23:59 között érvényes. Ára: 1.999,- Ft, a 26 éven aluliak számára 1.499,- Ft.
Azokra a (jellemzően hétfői) napokra, amikor a MAHART PassNave dunakanyari hajójáratai nem közlekednek, nem lehet Dunakanyar napijegyet vásárolni.


A napijegyek részletes felhasználási feltételei a mellékelt dokumentumban találhatók.


A járatokkal a környék szinte minden kirándulóhelyére eljuthat. Napijeggyel a zsebében már nem kell törődnie a jegyvásárlással, ha az alábbi térképen felsorolt járatokon, illetve a jelölt szakaszokon utazik:

(A térképen egyes autóbuszjáratoknak csak a száma szerepel, az útvonala nincs feltüntetve. A buszok útvonalát a Volánbusz vonalhálózati térképein részletesen is áttekintheti: 300-as számú vonalak, 800-as számú vonalak, Börzsöny

Kirándulna? 
  • Válasszon egyet a MAHART PassNave dunakanyari hajójáratai közül, melyek menetrendjét itt találja! A kiválasztott hajójáratra akár többször is felszállhat, amíg a napijegye érvényes.
  • Válasszon magának egy vagy több további célt. Tippeket, túraútvonalakat számos weboldalon talál. Útiterv nélkül is elindulhat, de praktikus, ha előre megtervezi kirándulását. A vonatok, a HÉV és az autóbuszok menetrendjében is kereshet a Google Térkép segítségével (a tömegközlekedést választva), illetve a menetrendek.hu keresőoldalon (a kezdőlapon a „Busz, vonat és hajó járatok” kiválasztásával). A hivatalos menetrendek a szolgáltatók honlapjain találhatók. Pomáz és Szentendre térségében a HÉV és az autóbuszok összehangolt menetrend szerint közlekednek. Egyes HÉV- és buszjáratok csatlakoznak egymáshoz, tehát az átszálláshoz kényelmes, de nem túl hosszú idő áll rendelkezésre az egyik járat érkezése és a másik indulása között.
  • Ha valami mégsem a tervei szerint alakul, nincs probléma: későbbi járattal vagy más útvonalon is utazhat napijegyével, hiszen az egész nap, minden járatra érvényes. A Dunakanyar napijeggyel egész nap, bármelyik vonaton, HÉV-en vagy buszon korlátlanul utazhat az érvényességi területen belül.
A napijegyek 2021. október 31-ig vásárolhatók meg:
  • elektronikusan, a MÁV mobilalkalmazás Térségi és városi jegyek menüpontjában. A napijegyet készüléke képernyőjén, az alkalmazásban kell majd bemutatnia (nem lehet kinyomtatni!), de internetkapcsolat csak a vásárlás idejére szükséges. Egy készüléken több személy jegyét is megvásárolhatja, bemutathatja. Még nem használta az alkalmazást? Töltse le most: Androidra, iOS-re Az alkalmazással nem csupán vasúti jegyeket és bérleteket, de egyre többféle közlekedési jegyet is vásárolhat, például HÉV-jegyeket is. Itt talál bővebb információkat.
  • személyesen, a MÁV-START valamennyi belföldi pénztáránál. Pénztárkereső a MÁV-csoport honlapján található.
  • a MÁV-START új típusú, az ún. JÉ jegyértékesítési rendszerbe kapcsolt új, illetve frissített automatáinál. Ilyen automaták már számos helyszínen (főként budapesti állomásokon, pályaudvarokon) megtalálhatók, kezdőképernyőjük kék háttérszínű. Ha jegyvásárláskor bármely, a Dunakanyar napijegy érvényességi területére eső utazásának viszonylatát és a dátumát megadja, keresés után válassza a Dunakanyar napijegyet és adja meg annak a személynek a nevét, aki a napijegyet használni fogja..

A H5-ös HÉV-vonalon a Dunakanyar napijegyek csak Békásmegyer és Szentendre között érvényesek, a vonal fővárosi szakaszán érvényes Budapest-bérlettel vagy vonaljeggyel lehet utazni.

Kérjük, kirándulása során se feledkezzen meg a járványügyi szabályokról! A járművek befogadóképessége is korlátozott.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Felhasználási feltételek - Dunakanyar napijegy
480.94 KB
2021.08.27
Felhasználási feltételek – Dunakanyar napijegy 26 éven aluliaknak
485.95 KB
2021.08.27