Díjszabás

A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-en Budapest közigazgatási határán belül a Budapesten belüli díjszabás érvényes, míg a közigazgatási határon kívül távolság alapján váltható jegyekkel és bérletekkel lehet utazni.

A H7-es HÉV teljes hosszán a Budapesten belüli díjszabás érvényes.

Budapest közigazgatási határát az alábbi megállók jelentik:

  • H5: Békásmegyer

  • H6: Millenniumtelep

  • H8: Ilonatelep

  • H9: Szabadságtelep

Kivételek:

  • A H8-as HÉV Budapest közigazgatási határán belüli megállói és Kistarcsa, kórház közötti utazás esetén a Budapesten belüli díjszabás érvényes (ehhez a jegyeket vagy bérleteket elővételben kell megváltani).

  • A H8-as és a H9-es HÉV-ek közötti – Cinkotán történő – átszállás esetén, amennyiben az induló és célállomás közül legalább az egyik Budapest közigazgatási határán kívül esik, a budapesti díjszabás szerinti viteldíjat csak egyszer kell megfizetni.

  • Az éves összvonalas Budapest-bérlet valamennyi HÉV-vonal teljes hosszán érvényes.

  • A kutyák és a kerékpárok szállításához váltott, Budapesten belüli közlekedésre érvényes jegyek, valamint a kutyabérlet és a kerékpárbérlet valamennyi HÉV-vonal teljes hosszán érvényesek.

A jegyek a BKK értékesítési pontjain (ügyfélközpont, pénztár, jegy- és bérletkiadó automaták), továbbá a MÁV alkalmazással is megválthatók elővételben. A HÉV-ekre a Budapest területén lévő megállókban csak érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal szabad felszállni. Budapest közigazgatási határán kívül történő felszálláskor menetjegy a vonaton, a jegyvizsgálónál csak akkor váltható, ha a felszállás helyén nincs jegyértékesítési pont, vagy van BKK-automata, de nem üzemel. A menetjegyet, valamint a kedvezményre jogosító igazolványt vagy igazolást át kell adni az ellenőrzést végző személynek.

Kérjük, az oldal alján válassza ki azt a HÉV-vonalat, amelynek viteldíjait megtekintené, vagy a teljes díjszabást is letöltheti. 

Egyéb díjszabási ajánlatainkat (pl. buszbérletek elfogadása, rendezvényhez kapcsolódó kedvezmény) itt találja.