Utazási feltételek

A MÁV-HÉV Zrt. közforgalmú személyszállítási szolgáltatásainak igénybevételével az utas elfogadja az utazási feltételeket. A feltételek teljes szövege a Társaság Üzletszabályzatában olvasható.

A MÁV-HÉV közforgalmú személyszállítási szolgáltatásai kizárólag érvényes jeggyel, bérlettel vagy más utazásra jogosító igazolással vehetőek igénybe. A díjmentességre való jogosultságot minden esetben igazolni kell. Az utazási jogosultságot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) jegyvizsgálói bármikor ellenőrizhetik az utazás ideje alatt.

A járműveken, valamint az állomások és megállóhelyek utasforgalmi területein tilos:

  • dohányozni (beleértve az elektromos cigarettát is);
  • az utasok testi épségét, biztonságát veszélyeztető tárgyat szállítani;
  • kerékpározni, rollerezni, görkorcsolyázni, gördeszkázni;
  • ételt és italt fogyasztani;
  • engedély nélkül árusítani, hirdetményt elhelyezni;
  • a közlekedést, illetve az utasokat zavarni;
  • az ott lévő eszközöket, tárgyakat bármilyen módon rongálni.


A feltételek megszegője 25 000 Ft (a helyszínen fizetve 12 000 Ft) pótdíj fizetésére kötelezhető és az utazásból kizárható. További információk: www.bkk.hu


Poggyászok szállítása

Egy utas legfeljebb 2 darab 40 × 50 × 80 cm-t vagy 2 darab 20 × 20 × 200 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt; vagy 1 darab kézipoggyászon felül egy szánkót, egy pár sílécet, egy köteg becsomagolt facsemetét (40 × 40 × 200 cm befoglaló méretig), egy gyermekkocsit, egy kerekesszéket, egy kisméretű kerékpárt, egy összecsukható kerékpárt, egy monociklit (70 × 120 × 140 cm befoglaló méretig) szállíthat díjtalanul. A mozgáskorlátozott utasok kerekesszéke és egyéb mozgássegítő eszköze díjmentesen szállítható. A felsoroltaknál nagyobb, de a 100 × 100 × 200 cm méretet meg nem haladó 1 darab túlméretes tárgy a kocsik piktogrammal megjelölt részén szállítható, díjfizetés ellenében. Nem szállítható olyan kézipoggyász, amely a fenti feltételeknek megfelel, de tömege a 30 kg-ot meghaladja. Kerékpár csak a kijelölt kocsik piktogrammal jelölt peronjain szállítható (kocsinként legfeljebb 4 darab), egyedi díjszabás szerint. A HÉV-pótló autóbuszokon csak akkor szállítható kerékpár, ha ennek lehetősége előzetesen meghirdetésre került.


Állatok szállítása

Élőállat kézipoggyásznál nem nagyobb méretű hordozóeszközben díjmentesen szállítható. A járműre felszállni egyszerre csak egy, tiszta, szájkosarat viselő és pórázon vezetett kutyával lehet, díjfizetés ellenében. A rendőrségi és a megkülönböztető jelzéssel megjelölt segítő kutya szállítása díjtalan.


Talált tárgyak

Az elveszett tárgyakról a BKK ügyfélszolgálatánál (+36 1 3 255 255) érdeklődhet.


Biztosítás

A MÁV-HÉV utasforgalmi területein, illetve járművein bekövetkezett káresemények bejelentésének folyamatáról a Társaság honlapján tájékozódhat.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Utazási feltételek (kivonat)
416.08 KB
2022.08.18