Utazási feltételek

A MÁV-HÉV Zrt. közforgalmú személyszállítási szolgáltatásainak igénybevételével az utas elfogadja az utazási feltételeket. A feltételek teljes szövege a Társaság Üzletszabályzatában olvasható.

A MÁV-HÉV közforgalmú személyszállítási szolgáltatásai kizárólag érvényes jeggyel, bérlettel vagy más utazásra jogosító igazolással vehetőek igénybe. A díjmentességre való jogosultságot minden esetben igazolni kell. Az utazási jogosultságot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) jegyvizsgálói bármikor ellenőrizhetik az utazás ideje alatt.

A járműveken, valamint az állomások és megállóhelyek utasforgalmi területein tilos:

  • dohányozni (beleértve az elektromos cigarettát is);
  • az utasok testi épségét, biztonságát veszélyeztető tárgyat szállítani;
  • kerékpározni, rollerezni, görkorcsolyázni, gördeszkázni;
  • ételt és italt fogyasztani;
  • engedély nélkül árusítani, hirdetményt elhelyezni;
  • a közlekedést, illetve az utasokat zavarni;
  • az ott lévő eszközöket, tárgyakat bármilyen módon rongálni.


A feltételek megszegője 16 000 Ft (a helyszínen fizetve 8 000 Ft) pótdíj fizetésére kötelezhető és az utazásból kizárható. További információk: www.bkk.hu


Poggyászok szállítása

Egy utas legfeljebb 2 darab 40x50x80 cm-t vagy 2 darab 20x20x200 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt; vagy 1 darab kézipoggyászon felül egy szánkót, egy pár sílécet, egy köteg becsomagolt facsemetét (40x40x200 cm befoglaló méretig), egy gyermekkocsit, egy kerekesszéket, egy kisméretű kerékpárt, egy összecsukható kerékpárt, egy monociklit (70x120x140 cm befoglaló méretig) szállíthat díjtalanul. A mozgáskorlátozott utasok kerekesszéke és egyéb mozgássegítő eszköze díjmentesen szállítható. A felsoroltaknál nagyobb, de a 100x100x200 cm méretet meg nem haladó 1 darab túlméretes tárgy a kocsik piktogrammal megjelölt részén szállítható, díjfizetés ellenében. Nem szállítható olyan kézipoggyász, amely a fenti feltételeknek megfelel, de tömege a 30 kg-ot meghaladja. Utasonként egy kerékpár a HÉV-en és a piktogrammal megjelölt HÉV-pótló autóbuszon is szállítható a kijelölt helyen, díjfizetés ellenében.


Állatok szállítása

Élőállat kézipoggyásznál nem nagyobb méretű hordozóeszközben díjmentesen szállítható. A járműre felszállni egyszerre csak egy, tiszta, szájkosarat viselő és pórázon vezetett kutyával lehet, díjfizetés ellenében. A rendőrségi és a megkülönböztető jelzéssel megjelölt segítő kutya szállítása díjtalan.


Talált tárgyak

Az elveszett tárgyakról a BKK ügyfélszolgálatánál (+36 1 3 255 255) érdeklődhet.


Biztosítás

A MÁV-HÉV utasforgalmi területein, illetve járművein bekövetkezett káresemények bejelentésének folyamatáról a Társaság honlapján tájékozódhat.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Utazási feltételek (kivonat)
501.18 KB
2019.06.13