Utazzon közösségi közlekedéssel a Formula 1 Magyar Nagydíjra!

Utazzon közösségi közlekedéssel a Formula 1 Magyar Nagydíjra!


Getting to the Hungaroring by public transport (ENG) >>

 

Idén is várja a nézőket a Hungaroring, ahol 2024. július 21-én, vasárnap rendezik a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A szabadedzések szokás szerint pénteken délelőtt kezdődnek; a részletes program a Hungaroring honlapján olvasható.
Bár a Hungaroringen az autóké a főszerep, javasoljuk, hogy saját gépjárművüket ezúttal is hagyják otthon, és a versenypályára való eljutáshoz válasszák a közösségi közlekedést. A H8-as HÉV a rendezvény idején megnövelt kapacitással, a megszokottnál sűrűbben, 10-15 percenként közlekedik; egy-egy zöld szerelvényen több száz utasnak jut hely. A Volánbusz Kerepes HÉV-állomás és a versenypálya 3-as kapuja között a nézők számára ingyenes buszjáratot indít; emellett Szilasliget HÉV-állomástól is megközelíthetők a versenypálya kapui, egy sportos sétát követően. Esténként az autóbuszok Gödöllőre közlekednek, ahol a visszautazáshoz több lehetőség választható.

Hogyan érhető el a Hungaroring?

A versenypályához az Örs vezér terétől a Kerepesig, Mogyoródig vagy Gödöllőig közlekedő H8-as HÉV-vel utazhatnak. A csak Cinkotáig közlekedő H8-as, valamint a Csömörre közlekedő H9-es vonatokkal nem érhető el a Hungaroring.
Kerepes HÉV-állomástól közvetlen, díjmentes buszjárat indul a versenypálya 3-as kapujához, a visszaúton is ezzel a buszjárattal érhető el a legkönnyebben a HÉV. Szilasligetről, valamint Mogyoródról nem indulnak autóbuszok a rendezvény helyszínére.

Az autóbuszok Kerepestől a Hungaroringhez a rendezvény mindhárom napján már reggel 7 órától közlekednek. A járatok pénteken 13:20-ig, szombaton 15:50-ig, vasárnap pedig 14:50-ig, a Budapest felől érkező HÉV-ekhez igazodva, az állomás melletti buszfordulóból indulnak.

A versenypálya 3-as kapujától pénteken és szombaton 16:00-tól 20:00-ig, vasárnap pedig 16:45-től 23:30-ig, legalább 20 percenként indulnak a közvetlen autóbuszok Gödöllőre, ahonnan Budapest felé a MÁV-START emeletes motorvonataival vagy a HÉV-vel, illetve a Volánbusz regionális járataival is tovább lehet utazni. Azoknak, akik nem a H8-as vagy a H9-es HÉV mentén laknak, kifejezetten a MÁV-START szolgáltatását ajánljuk a hazaútra, hiszen a vonatok 40 perc alatt megérkeznek a Keleti pályaudvarra.

Az autóbuszokra a Formula 1 Magyar Nagydíjra szóló jeggyel, további díjfizetés nélkül lehet felszállni, azonban a Budapest és Kerepes, valamint Gödöllő és Budapest között közlekedő járatokra menetjegyet kell váltani. Az autóbuszokkal kapcsolatos további információk a Volánbusz honlapján találhatók.

A pálya 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os számú kapuja Szilasliget HÉV-állomástól gyalogosan, kb. 30 perces sétával is elérhető.

Kérjük, utazása során vegye figyelembe, hogy a H8-as HÉV a menetirány szerinti bal oldali vágányon közlekedik. Ügyeljen arra, hogy a megfelelő peronon várakozva, az Önnek megfelelő irányba közlekedő vonatra szálljon fel!

Hol találom a HÉV menetrendjét?

Ha már tudja, mikor szeretne utazni, vagy a legközelebbi járat indulására kíváncsi, a BudapestGO utazástervezőben könnyen megtervezheti utazását. A HÉV menetrendje a BKK honlapján is elérhető.

Rendszeresen utazom a HÉV-vonalon, mire számíthatok?

A H8-as és a H9-es HÉV 2024. július 19-étől 21-éig módosított menetrend szerint jár. A H8-as vonalon a megszokottnál több vonat indul. Délelőttönként egyes vonatok csak az Örs vezér tere és Kerepes, délutánonként pedig csak az Örs vezér tere és Mogyoród között közlekednek. A Csömörre, illetve Csömörről utazóknak egyes napszakokban Cinkotán másik vonatra kell átszállniuk. A menetrend elérhető a BudapestGO utazástervezőben és a BKK honlapján.

A H8-as HÉV a verseny napjain sűrűn közlekedik, és szinte minden vonat hat kocsiból áll majd, de az esti órákban zsúfoltság alakulhat ki, illetve nagyobb utasforgalom esetén késések is előfordulhatnak. Kérjük rendszeres utasainkat, utazás előtt tájékozódjanak a vonatok indulási időpontjairól!

Milyen jegyet váltsak, ha a Hungaroringre utazom?

A Pest Vármegye24 napijegy 1 napon keresztül korlátlan számú utazást biztosít a versenypálya felé, illetve felől közlekedő HÉV-ek teljes vonalán, a "kék" és "sárga” Volánbuszokon, valamint a MÁV-START vonatain Budapest területén belül, azonban a BKK járatain nem érvényes. Amennyiben egyetlen díjterméket szeretne váltani, javasoljuk a Pest vármegyebérletet, amely a BKK járatain (autóbusz, trolibusz, villamos, metró) is érvényes. A Pest vármegyebérletről és a Pest Vármegye24 napijegyről további információk az ujtarifa.hu weboldalon találhatók.

A Magyarország24 napijegy érvényessége hasonló a Pest Vármegye24 napijegyéhez: ez a termék országos lefedettséggel rendelkezik, azonban a BKK járatain nem érvényes. Az Országbérlet a Pest vármegyebérlet országos lefedettségű változata, amellyel a BKK járatai is igénybe vehetők. Az Országbérletről és a Magyarország24 napijegyről további információk az ujtarifa.hu weboldalon találhatók.

Amennyiben nem rendelkezik a fenti bérletekkel, kizárólag BKK-s díjtermékkel és csak a kiutazásra vagy a visszaútra váltana jegyet, úgy javasoljuk, hogy a HÉV elővárosi (Budapesten kívüli) szakaszára vásároljon HÉV-menetjegyet, amely egy útra szól.

Fontos tudni, hogy a Budapest és Kerepes, Szilasliget vagy Gödöllő közötti utazáshoz általában két menetjegyre is szükség van: a budapesti és az elővárosi szakaszra külön jegyet kell váltani.


A budapesti szakaszon általában minden olyan jegy, napijegy és bérlet érvényes, amelyekkel a fővárosi járatok igénybe vehetők.

A HÉV-re Budapesten belül érvényes menetjegyek (a felsorolás nem teljes) 

A *-gal jelölt jegyek és bérletek elektronikusan, mobiljegyként is megválthatók. Bővebb információ >>

A HÉV-menetjegy ára az utazás távolságától függ, a H8-as HÉV viteldíjtáblázata alapján.

Csoportos utazás (legfeljebb 10 fő) esetén, amennyiben a csoport tagjai rendelkeznek budapesti díjtermékkel, HÉV kirándulójegy is váltható, mellyel a HÉV-vonal fővároson kívüli szakaszán korlátlanul utazhatnak 1 napon át.

A Volánbusz szurkolói járatai a versenyre érvényes jeggyel díjmentesen igénybe vehetők.

Amennyiben Budapest Kártyával (Budapest Card) rendelkezik, a Hungaroringre és a visszautazáshoz nem kell további jegyet váltania. A rendezvény napjain, a Budapest Card 72h, 72h PLUS, 96h, 120h termékek kibővített területen érvényesek. A kártyával így díjmentesen lehet utazni továbbá: 

 • a H8-as HÉV teljes vonalán
 • az S80-as, az IR85-es és az IR87-es vonatokon Budapest-Keleti és Gödöllő között
 • a 396-os, a 402-es, a 410-es, a 412-es, a 441-es és az 1040-es Volánbusz-járatokon Budapest és Gödöllő, autóbusz-állomás között 

Az egyes Budapest Card termékek megvásárolhatóak a BKK pénztáraiban és ügyfélközpontjaiban.

Hol tudok menetjegyet váltani?

Elsősorban a BKK értékesítési pontjain. A lila színű BKK-automaták Budapesten szinte mindenhol megtalálhatók, és kínálatukban minden szükséges jegy elérhető, melyek akár későbbi napokra, előre is megválthatók. (A vasúti pályaudvarokon kék-sárga színű MÁV-START automaták is találhatók, ezeken viszont a budapesti jegyek és bérletek kínálata korlátozott.) A BKK-automatákon kívül további számos helyen kaphatók menetjegyek. A legközelebbi, illetve az útba eső értékesítési pontok térképen is könnyen megtalálhatók a BKK pontkeresőjével.

Biztosan útba eső automaták, jegyvásárlási lehetőségek:

 • Keleti pályaudvar: BKK-automaták, BKK-ügyfélközpont, MÁV-START-pénztár, MÁV-START-automata
 • Örs vezér tere: BKK-automaták, BKK-pénztár (az M2-es metró végállomásán)
 • Gödöllő vasútállomás: BKK-automata, MÁV-START-automata, MÁV-START-pénztár

A Budapesti Közlekedési Központ Mogyoród és Szilasliget HÉV-állomáson a rendezvény napjain alkalmi pénztárt működtet.

Az automatáknál, a pénztáraknál és az ügyfélközpontokban természetesen lehet bankkártyával fizetni: ez nem csupán gyors és kényelmes, de higiénikus és biztonságos is. Bizonyos jegyeket már elektronikusan, mobilalkalmazással is meg lehet váltani.

Amennyiben HÉV-menetjegyre, Pest Vármegye24 vagy Magyarország24 napijegyre, Pest vármegyebérletre, országbérletre vagy HÉV kirándulójegyre van szüksége, a MÁV mobilalkalmazás (letöltés: Androidra, iOS-re, HMS-re) a legegyszerűbb megoldás. Ezzel a meglévő budapesti jegye (mely papír alapú vagy elektronikus is lehet) mellé könnyedén válthat HÉV-menetjegyet vagy kirándulójegyet, napijegyet. Az alkalmazásban bankkártyával fizethet, jegyét pedig elektronikus formában kapja meg (az alkalmazáson belül, valamint e-mailben is, PDF formátumban).

HÉV-menetjegy, Pest Vármegye24 és Magyarország24 napijegy, Pest vármegyebérlet, országbérlet és HÉV kirándulójegy a MÁV-START pénztárainál és automatáinál is váltható. Pest Vármegye24 napijegy a BKK pénztáraiban és ügyfélközpontjaiban váltható, a BKK-automatákból nem elérhető. A MÁV-START automatáinál és pénztáraiban, valamint a MÁV mobilalkalmazásban minden díjtermék megváltható (a Budapest Card kivételével).

Hogyan lehet a BKK-automatáknál HÉV-menetjegyet váltani?

Budapest közigazgatási határa és Kerepes közötti utazáshoz 10 km-es HÉV-menetjegyet kell váltani, és szintén ilyen jegyet kell váltani Mogyoródtól, Szilasligettől vagy Kerepestől a főváros határáig. A teljesárú, egy útra szóló HÉV-menetjegy 400 forintba kerül. Gödöllőre vagy Gödöllőről 20 km-es HÉV-menetjeggyel lehet utazni, melynek ára 500 forint. A HÉV-menetjegy egy útra szól.

A BKK-automatáknál gyorsan és egyszerűen vásárolhat HÉV-menetjegyet, néhány lépésben:

 • Ellenőrizze a képernyő jobb felső sarkában, hogy üres-e a kosár, nem hagyott-e félbe valaki egy vásárlást Ön előtt az automatán. Ha a kosár nem üres, kezdjen új vásárlást.
 • A főoldalon válassza a HÉV és egyéb jegyek és bérletek, majd a HÉV-menetjegyek lehetőséget.
 • Válassza ki a H8-as vonalat.
 • Ha jogosult utazási kedvezményre, azt a következő lépésben beállíthatja, egyébként válassza a teljesárú jegyet. (A HÉV fővároson kívüli szakaszán érvényes kedvezményekről bővebben itt olvashat.)
 • Válassza ki az indulás és az érkezés helyét. Ha Budapestről utazik, kiindulási helyként Ilonatelepet kell kiválasztani; Budapestre utazás esetén pedig célállomásként kell Ilonatelepet megadni. A jegy csak a megadott irányban használható.
 • Adja meg az utazás dátumát. (Későbbi útjához is válthat jegyet.)
 • Ha szeretne, további jegyeket is tehet a kosarába (például a visszaútra). Az adatok ellenőrzése után készpénzzel vagy bankkártyával fizethet (bizonyos BKK-automatáknál kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges).

Hogyan lehet a MÁV mobilalkalmazással HÉV-menetjegyet váltani?

A MÁV mobilalkalmazással a MÁV-HÉV járataira is lehet menetjegyet váltani, kizárólag a HÉV-vonalak Budapesten kívüli szakaszaira.

Az alkalmazásban bankkártyával fizethet, jegyét pedig elektronikus formában kapja meg (az alkalmazáson belül, valamint e-mailben is, PDF formátumban).

A jegyváltás lépései:

 • Ha Budapestről vagy Budapestre utazik és a HÉV fővárosi szakaszára rendelkezik érvényes jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel, az Utasok és kedvezmények pontban állítsa be az életkorát, a Kedvezmények között pedig jelölje be a BKK bérlet / BKK napijegyek, vagy a BKK vonal-, gyűjtő- vagy átszállójegy opciót. 24 vagy 72 órás jegy esetén a BKK bérlet / BKK napijegyek kedvezményt választhatja.
 • Ha a helyközi közlekedésben jogosult kedvezményre, jelölje ki a megfelelő, további kedvezményt is. (A HÉV Budapesten kívüli szakaszán érvényes kedvezményekről itt olvashat bővebben.)
 • Az Önnel együtt utazó családtagjainak, barátainak is megválthatja a jegyet: ehhez csupán a megfelelő létszámot kell az Utasok és kedvezmények pontban beállítani.
 • Adja meg az utazás kiindulási és célállomását (pl. Örs vezér tere H – Kerepes H), illetve a dátumot. (Az állomásnevek melletti H betű azt jelzi, hogy HÉV-állomásról van szó.)
 • A keresés után válassza ki az Önnek megfelelő vonatot. A jegy érvényessége a választott vonat menetrendi indulásakor kezdődik, de ettől az időponttól számítva 4 órán át, később induló vonattal is elutazhat (például, ha nem éri el a kiválasztott vonatot).
 • Adja meg az utas(ok) nevét és a születési idejét (a jegy személyre szól, ezért van szükség az adatokra).
 • Az adatok ellenőrzését követően bankkártyával fizethet.
 • A megvásárolt menetjegyet a Jegyeim menüpontban találja, valamint fizetés után e-mailben (PDF formátumban) is megkapja. Aktív internetkapcsolatra csak a vásárlás idejére van szükség, a letöltött jegy anélkül is bemutatható.

A MÁV mobilalkalmazásról itt talál bővebb információt.

További információ a MÁV-Volán-csoport weboldalán:

mavcsoport.hu/f1