A H8-as HÉV rövidített útvonalon jár július 13-án és 14-én

A H8-as HÉV rövidített útvonalon jár július 13-án és 14-én

2024.07.09 14:29

Karbantartás miatt 2024. július 13-án és 14-én (szombaton és vasárnap) a H8-as HÉV csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár. A kimaradó szakaszon a H8-as, a H8E és a H8SZ pótlóbusszal lehet utazni.

A változás ideje alatt a H9-es HÉV indulási időpontjai kismértékben módosulnak.


H8-as pótlóbusz (Kerepes H ◄► Gödöllő H)

Megállói:

► Gödöllő H

► Kerepes H


H8E pótlóbusz (Kerepes H ◄► Gödöllő H)
Szilasligetet és Mogyoródot nem érinti

Megállói:

► Gödöllő H

► Kerepes H


H8SZ pótlóbusz (Mogyoród H ◄► Szentjakab H)
Igényvezérelt járat

Megállói:

A járat igényvezérelt rend szerint jár, azaz csak akkor indul, ha az utazási igényt a +36 70 506 8994-es telefonszámon, a meghirdetett indulási időpont előtt legalább 30 perccel bejelentették (az igénybejelentés július 13-ától lehetséges).

Az utazási igény telefonos bejelentésekor szükséges megadni az utazás dátumát, a menetrend szerinti indulás időpontját, a felszállás helyét (Mogyoród H vagy Szentjakab H), az utas vagy utasok neveit és a bejelentő telefonszámát.

Amennyiben az autóbusz még nem telt meg regisztrált utasokkal, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a járaton (a jármű férőhelyeinek erejéig).

🚳 A pótlóbuszokon kerékpár nem szállítható.


Díjszabási információ

A pótlóbuszokon érvényesek:

A pótlóbuszokra csak előre váltott jeggyel vagy bérlettel szabad felszállni ott, ahol a buszmegállóban jegyértékesítési pont található.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszok és a HÉV, valamint a pótlóbuszok közötti, bármely irányú átszálláskor, HÉV-menetjegy használata esetén nem kell új jegyet váltani, a már meglévő jeggyel lehet tovább utazni.

A fizetendő menetdíj meghatározásánál a HÉV-állomások közötti díjszabási távolságot kell figyelembe venni, a H8-as HÉV viteldíjtáblázata alapján. A pótlóbuszok olyan megállói, amelyek a HÉV menetrendjében nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi HÉV-állomásoknak felelnek meg:

 

Pótlóbusz megállója HÉV-állomás
Szilasligeti elágazás Szilasliget
Kerepes, Szabadság útja
Szilasliget, Posta
Szilasliget, Wesselényi utca
Szilasliget, Szondi utca
Mogyoród, Templom tér Mogyoród
Mogyoród, Újfalu
Mogyoród, Ring fogadó
Mogyoród, Szadai elágazás
EGIS-telep (Szentjakab H) Szentjakab


Azonos HÉV-állomásnak minősülő megállók közötti, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

A menetrendek elérhetők a BudapestGO utazástervezőben és a bkk.hu/menetrendek weboldalon.
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.