Utazzon közösségi közlekedéssel a Formula 1 Magyar Nagydíjra!

Utazzon közösségi közlekedéssel a Formula 1 Magyar Nagydíjra!


Getting to the Hungaroring by public transport (ENG) >>

 

Idén is várja a nézőket a mogyoródi Hungaroring, ahol 2023. július 23-án, vasárnap rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A szabadedzések szokás szerint pénteken délelőtt kezdődnek, a részletes program a Hungaroring honlapján olvasható.
Bár a Hungaroringen az autóké a főszerep, javasoljuk, hogy saját autójukat ezúttal is hagyják otthon, és a versenypályára való eljutáshoz válasszák a közösségi közlekedést. A H8-as HÉV a rendezvények idején megnövelt kapacitással, a megszokottnál sűrűbben, 10-15 percenként közlekedik, egy-egy zöld szerelvényen több száz utasnak jut hely. A Volánbusz Kerepes HÉV-állomás és a versenypálya 3-as kapuja között a nézők számára ingyenes buszjáratot indít, emellett Szilasliget megállóhelyről is megközelíthetők a versenypálya kapui egy sportos sétát követően. Esténként az autóbuszok Gödöllőre közlekednek, ahol a visszautazáshoz több lehetőség közül is választhatnak.

Hogyan érhető el a Hungaroring?

A versenypályához az Örs vezér terétől induló H8-as HÉV-vel, a Kerepesre vagy Gödöllőre közlekedő vonatokkal utazhatnak. A csak Cinkotáig közlekedő H8-as, valamint a Csömörre közlekedő H9-es vonatokkal nem érhető el a Hungaroring.
Kerepes állomásról közvetlen, díjmentes buszjárat indul a versenypálya 3-as kapujához, a visszaúton is ezzel a buszjárattal érhető el a legkönnyebben a HÉV. Szilasligetről, valamint Mogyoródról nem indulnak autóbuszok a rendezvény helyszínére.

Az autóbuszok Kerepesről a Hungaroringre mindhárom napon már reggel 7 órától közlekednek. A járatok pénteken 13:20-ig, szombaton 15:50-ig, vasárnap pedig 14:50-ig, a Budapestről érkező HÉV-ekhez igazodva, az állomás melletti buszfordulóból (a helyijárat és a 992-es éjszakai busz megállójából) indulnak.

A versenypálya 3-as kapujától pénteken és szombaton 16:00 és 20:00, vasárnap pedig 16:45-től és 23:30-ig legalább 20 percenként indulnak a közvetlen autóbuszok Gödöllőre, ahonnan Budapest felé a MÁV-START emeletes motorvonataival vagy a HÉV-vel, illetve a Volánbusz regionális járataival is tovább lehet utazni. Azoknak, akik nem a H8/H9-es HÉV-vonal mentén laknak, kifejezetten a MÁV-START szolgáltatását ajánljuk a hazaútra, hiszen a vonatok 40 perc alatt a megérkeznek Budapest, Keleti pályaudvarra ahonnan az M2-es metróval lehet tovább utazni.

A versenypályához, illetve onnan induló autóbuszokra a Formula 1 Magyar Nagydíjra szóló jeggyel, további díjfizetés nélkül lehet felszállni, azonban a Budapest és Kerepes, valamint Gödöllő és Budapest közötti utazáshoz menetjegyet kell váltani. Az autóbuszokkal kapcsolatos további információk a Volánbusz honlapján találhatók.

A pálya 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os számú kapuja Szilasliget HÉV-megállótól gyalogosan, kb. 30 perces sétával is elérhető.

Kérjük, utazása során ügyeljen arra, hogy a H8-as HÉV-vonalon a vonatok általában a menetirány szerinti bal oldali vágányon közlekednek. Ügyeljen arra, hogy a megfelelő oldali peronon várakozva, az Önnek megfelelő irányban közlekedő HÉV-re szálljon fel!

Hol találom a HÉV menetrendjét?

A HÉV menetrendje megtalálható a bkk.hu/menetrendek oldalon. Ha már tudja, mikor szeretne utazni, vagy a legközelebbi járat indulására kíváncsi, a BudapestGO utazástervezőben (go.bkk.hu) könnyen megtervezheti utazását.

Rendszeresen utazom a HÉV-vonalon, mire számíthatok?

A H8-as és a H9-es HÉV 2023. július 21. és 23. között módosított menetrend szerint közlekedik. A H8-as vonalon a megszokottnál több vonat indul. Délelőttönként egyes vonatok csak az Örs vezér tere és Kerepes, délutánonként pedig csak az Örs vezér tere és Mogyoród között közlekednek. A Csömörre, illetve Csömörről utazóknak egyes napszakokban Cinkotán másik vonatra kell átszállniuk. A menetrend megtalálható a bkk.hu/menetrendek oldalon.

A H8-as HÉV a verseny napjain sűrűn közlekedik, és szinte minden vonat hat kocsiból áll majd, de az esti órákban zsúfoltság alakulhat ki, illetve nagyobb utasforgalom esetén késések is előfordulhatnak. Kérjük rendszeres utasainkat, utazás előtt tájékozódjanak a vonatok indulási időpontjairól. 

Milyen jegyet kell váltani, ha a Hungaroringre utazom?

A MÁV-Volán-csoport és a BKK a Hungaroringre látogatók számára új, egyszerűen használható menetjegyeket vezetett be:

Hungaroring-jegy (egy útra, 4 órán át érvényes), ára: 750 Ft

A Hungaroring-jegy azok számára ideális, akik csak Budapestről a Hungaroringre, vagy a Hungaroringről Budapestre utazva használnák a közösségi közlekedést.

 • egyszeri, egyirányú utazásra jogosít
  • a H8-as HÉV teljes vonalán (a budapesti szakaszt is ide értve),
  • a MÁV-START járatain Budapest-Keleti pályaudvar és Gödöllő között, valamint
  • a Volánbusz járatain (a Hungaroring felé Kerepes, HÉV-állomásig, Budapest felé pedig Gödöllő, vasútállomástól/autóbusz-állomástól)
 • elővételben is megváltható a BKK-pénztáraknál és -automatáknál, a MÁV-START pénztárainál és automatáinál, illetve a MÁV mobilalkalmazással
 • 4 órán át használható, az érvényesség kezdetét vásárláskor kell megadni

A Hungaroring-jegy a MÁV mobilalkalmazásban a Térségi és városi jegyek menüpontban, a jegyek között, míg a MÁV-START automatáknál a Helyi közlekedés menüpontban található meg. Kérjük, jegyváltáskor ügyeljenek az érvényesség kezdetének pontos (nap, óra, perc) megadására!  A MÁV-START automatáinál csak július 21. és 23. között lehet Hungaroring-jegyet váltani.

Hungaroring-flexijegy (több útra, egész nap érvényes), ára: 1 500 Ft

A Hungaroring-flexijegy azok számára ideális, akik az oda- és visszaúthoz is biztosan a közösségi közlekedést választják.

 • egy napon át korlátlan számú utazásra jogosít
  • a H8-as HÉV teljes vonalán (a budapesti szakaszt is ide értve),
  • a MÁV-START járatain Budapest-Keleti pályaudvar és Gödöllő között, valamint
  • a Volánbusz járatain (a Hungaroring felé Kerepes, HÉV-állomásig, Budapest felé pedig Gödöllő, vasútállomástól/autóbusz-állomástól)
 • elővételben is megváltható a BKK-pénztáraknál és -automatáknál, a MÁV-START pénztárainál és automatáinál, illetve a MÁV mobilalkalmazással
 • az érvényesség napját vásárláskor kell megadni

A Hungaroring-flexijegy a MÁV mobilalkalmazásban a Térségi és városi jegyek menüpontban, a jegyek között, míg a MÁV-START automatáknál a Helyi közlekedés menüpontban található meg. Kérjük, jegyváltáskor ügyeljenek az érvényesség napjának pontos megadására! A MÁV-START automatáinál csak július 21. és 23. között lehet Hungaroring-flexijegyet váltani.

A Hungaroring-jegy és a Hungaroring-flexijegy részletes felhasználási feltételei az oldal alján érhetők el.

A Hungaroring-jegyeken kívül milyen jegyek érvényesek a HÉV-re?

Fontos tudni, hogy a Budapest és Kerepes, Szilasliget vagy Gödöllő közötti utazáshoz általában két menetjegyre is szükség van: a budapesti szakaszra és a fővároson kívüli szakaszra külön kell jegyet váltani.

A budapesti szakaszra általában minden olyan jegy, napijegy és bérlet érvényes, amelyekkel a fővárosi járatok igénybe vehetők.

Amennyiben más budapesti utazásaihoz már rendelkezik például érvényes napijeggyel, úgy csupán HÉV-menetjegyet kell váltania.

A HÉV-re Budapesten belül érvényes menetjegyek (a felsorolás nem teljes) 

A *-gal jelölt jegyek és bérletek elektronikusan, mobiljegyként is megválthatók: bkk.hu/mobiljegy

A fővároson kívüli szakaszra kiegészítő HÉV-menetjegyet kell váltani, mely egy utazásra, a vásárláskor megadott napra és útvonalra érvényes. A HÉV-menetjegy ára az utazás távolságától függ.

Csoportos (max. 10 fő) utazás esetén, amennyiben a csoport tagjai rendelkeznek budapesti jeggyel, HÉV kirándulójegy is váltható, mellyel a HÉV-vonal fővároson kívüli szakaszán korlátlanul utazhatnak, egy napon át.

Amennyiben Budapest kártyával rendelkezik, a Hungaroringre és visszautazáshoz nem kell további jegyet váltania a rendezvény napjain, kártyájával a H8-as HÉV-en, a gödöllői vonatokon és autóbuszokon is utazhat.

A HÉV-re a szükséges menetjegyeket még felszállás előtt meg kell váltani, ezeket az állomások bejáratánál és a vonatokon is ellenőrizhetik

A budapesti vonal- és gyűjtőjegyeket felszálláskor érvényesíteni kell (lyukasztók a kocsik elején és végén, az ajtók mellett találhatók); a HÉV-menetjegyet nem kell érvényesíteni.

Hol lehet menetjegyet váltani?

Menetjegyet váltani elsősorban a BKK értékesítési pontjain lehet. A lila színű BKK-automaták Budapesten szinte mindenhol megtalálhatók, és kínálatukban minden szükséges jegy elérhető, melyeket akár későbbi napokra, előre is meg lehet váltani. (A vasúti pályaudvarokon kék-sárga színű MÁV-START automaták is találhatók, ezeken viszont a budapesti jegyek és bérletek kínálata korlátozott.) A BKK-automatákon kívül további számos helyen kaphatók menetjegyek. A legközelebbi, illetve az útba eső értékesítési pontok térképen is könnyen megkereshetők: bkk.hu/pontkereso

A Budapesti Közlekedési Központ Mogyoród állomáson és Szilasliget megállóhelyen a rendezvény napjain alkalmi pénztárt működtet, így ott is lehet menetjegyet váltani, naponta 16 és 21 óra között.

Az automatáknál, a pénztáraknál és az ügyfélközpontokban természetesen lehet bankkártyával fizetni: ez nem csupán gyors és kényelmes, de higiénikus és biztonságos is. Bizonyos jegyeket már elektronikusan, mobilalkalmazással is meg lehet váltani.

Amennyiben csak HÉV-menetjegyre, Hungaroring-jegyre, Hungaroring-flexijegyre vagy HÉV kirándulójegyre van szüksége, a MÁV mobilalkalmazás (letöltés: Androidra, iOS-re, HMS-re) a legegyszerűbb megoldás. Ezzel a meglévő budapesti jegye (mely papír alapú vagy elektronikus is lehet) mellé könnyedén válthat HÉV-menetjegyet vagy kirándulójegyet, ha pedig nem rendelkezik budapesti jeggyel vagy bérlettel, választhatja a Hungaroring-jegyet, -flexijegyet. Az alkalmazásban bankkártyával fizethet, jegyét pedig elektronikus formában kapja meg (az alkalmazáson belül, valamint e-mailben, pdf formátumban is).

HÉV-menetjegy, Hungaroring-jegy, Hungaroring-flexijegy és HÉV kirándulójegy a MÁV-START pénztárainál és automatáinál is váltható.

Hogyan lehet a BKK-automatáknál Hungaroring-jegyet, Hungaroring-flexijegyet váltani?

A BKK-automatáknál gyorsan és egyszerűen vásárolhat Hungaroring-jegyet vagy Hungaroring-flexijegyet, néhány lépésben:

 • Ellenőrizze a képernyő jobb felső sarkában, hogy üres-e a kosár, nem hagyott-e félbe valaki egy vásárlást Ön előtt az automatán. Ha a kosár nem üres, kezdjen új vásárlást.
 • A főoldalon válassza a HÉV és egyéb jegyek és bérletek, majd az F1 rendezvényhez kapcsolódó jegyek lehetőséget.
 • Válassza ki a jegy fajtáját, egy útra szóló jegy esetén az utazás irányát is.
 • Adja meg az utazás dátumát (későbbi útjához is válthat jegyet), egyúti jegy esetén az érvényesség kezdetének időpontját (óra, perc) is.
 • Ha szeretne, további jegyeket is a kosarába tehet (például a visszaútra). Az adatok ellenőrzését követően készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.

Hogyan lehet a BKK-automatáknál HÉV-menetjegyet váltani?

Budapest közigazgatási határa és Kerepes közötti utazáshoz 10 km-es HÉV-menetjegyet kell váltani, és szintén ilyen jegyet kell váltani Mogyoródtól, Szilasligettől vagy Kerepestől a főváros határáig. A teljesárú, egy útra szóló HÉV-menetjegy 400 forintba kerül. Gödöllőre/Gödöllőről 20 km-es HÉV-menetjeggyel lehet utazni, melynek ára (kedvezmény nélkül, egy útra) 500 forint.

A BKK-automatáknál gyorsan és egyszerűen vásárolhat HÉV-menetjegyet, néhány lépésben:

 • Ellenőrizze a képernyő jobb felső sarkában, hogy üres-e a kosár, nem hagyott-e félbe valaki egy vásárlást Ön előtt az automatán. Ha a kosár nem üres, kezdjen új vásárlást.
 • A főoldalon válassza a HÉV és egyéb jegyek és bérletek, majd a HÉV-menetjegyek lehetőséget.
 • Válassza ki a H8-as vonalat.
 • Ha jogosult utazási kedvezményre, azt a következő lépésben beállíthatja, egyébként válassza a teljesárú jegyet. (A HÉV fővároson kívüli szakaszán érvényes kedvezményekről bővebben itt olvashat.)
 • Válassza ki az indulás és az érkezés helyét. Ha Budapestről utazik, kiindulási helyként Ilonatelepet kell kiválasztani. (Budapestre utazás esetén pedig célállomásként kell Ilonatelepet megadni. A jegy csak a megadott irányban használható.)
 • Adja meg az utazás dátumát (későbbi útjához is válthat jegyet).
 • Ha szeretne, további jegyeket is a kosarába tehet (például a visszaútra). Az adatok ellenőrzését követően készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.

Hogyan lehet a MÁV mobilalkalmazással HÉV-menetjegyet váltani?

A MÁV mobilalkalmazással a MÁV-START vonatai mellett a MÁV-HÉV járataira is lehet menetjegyet váltani, kizárólag a fővároson kívüli szakaszokra.

Az alkalmazásban bankkártyával fizethet, jegyét pedig elektronikus formában kapja meg (az alkalmazáson belül, valamint e-mailben, pdf formátumban is).

A jegyváltás lépései:

 • Ha Budapestről vagy Budapestre utazik és a HÉV fővárosi szakaszára rendelkezik érvényes jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel, az Utasok és kedvezmények pontban állítsa be az életkorát, a Kedvezmények között pedig jelölje be a „BKK bérlet / BKK napijegyek”, vagy a „BKK vonal-, gyűjtő- vagy átszállójegy” opciót. 24 vagy 72 órás jegy esetén a „BKK bérlet / BKK napijegyek” elnevezésű kedvezményt választhatja.
 • Ha a helyközi közlekedésben jogosult kedvezményre, jelölje ki a megfelelő, további kedvezményt is. (A HÉV fővároson kívüli szakaszán érvényes kedvezményekről bővebben itt olvashat.)
 • Az Önnel együtt utazó családtagjainak, barátainak is megválthatja a jegyet, ehhez csupán a megfelelő létszámot kell az Utasok és kedvezmények pontban beállítani.
 • Adja meg az utazás kiindulási és célállomását (pl. Örs vezér tere H – Kerepes H), illetve a dátumot. Az állomásnevek melletti H betű azt jelzi, hogy HÉV-állomásról van szó.
 • A keresést követően kiválaszthatja az Önnek megfelelő vonatot. A jegy érvényessége a választott vonat indulásakor kezdődik, de ettől az időponttól számítva 4 órán át, később induló vonattal is elutazhat (például ha nem éri el a vonatot).
 • Adja meg az utas(ok) nevét és a születési idejét (a jegy személyre szól, ezért van szükség az adatokra).
 • Az adatok ellenőrzését követően bankkártyával fizethet.
 • A megvásárolt menetjegyet a Jegyeim menüpontban találja, valamint fizetés után pdf formátumban, e-mailben is megkapja. Aktív internetkapcsolatra csak vásárláskor van szükség, a letöltött jegy már anélkül is bemutatható.

A MÁV mobilalkalmazással kapcsolatban itt talál bővebb információt.

További információ a MÁV-Volán-csoport weboldalán:

mavcsoport.hu/f1

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Felhasználási feltételek – Hungaroring-jegy
443.38 KB
2023.07.11
Felhasználási feltételek – Hungaroring-flexijegy
481.63 KB
2023.07.11