A H5-ös HÉV nem áll meg Filatorigátnál augusztus 3-án

2019.07.26 10:28

Karbantartási munkálatok miatt 2019. augusztus 3-án, szombaton a H5-ös HÉV szerelvényei nem állnak meg Filatorigát megállóhelyen:

  • üzemkezdettől 13:00 óráig Békásmegyer / Szentendre felé;
  • 13:00 órától üzemzárásig a Batthyány tér felé.

A peronzárak ideje alatt a Filatorigát megállóhely az ellentétes irányban közlekedő HÉV-szerelvényekkel érhető el, melyekre az átszállás Kaszásdűlőnél, illetve a Szentlélek térnél lehetséges.

A Filatorigát megállóhely kihagyása miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Augusztus 3-án 13:00-ig Kaszásdűlőnél az ellenirányú (Batthyány tér felé közlekedő) vonatra, 13:00-tól Szentlélek téren az ellenirányú (Békásmegyer / Szentendre felé közlekedő) vonatra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni Filatorigátig. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek#H5 weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.