Díjmentes kerékpárszállítás a HÉV-en

Hétvégén és ünnepnapokon díjmentesen szállíthatók a kerékpárok valamennyi HÉV-vonalon.
Utazzanak velünk és hozzák a biciklit is:
a távolságot együtt legyőzzük,
a bringát ingyen visszük!

Általános tudnivalók a HÉV-en történő kerékpárszállításról

Mennyibe kerül a kerékpárszállítás a HÉV-en?

Vonatainkon vonaljeggyel, gyűjtőjeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet kerékpárt szállítani. A díjtermékek árát a BKK Díjszabása tartalmazza: https://bkk.hu/jegyek-es-berletek/arak/

A kerékpárokat hétvégén és ünnepnapokon díjmentesen lehet szállítani. Egy utas 1 db kerékpárt szállíthat.

Milyen méretű kerékpár szállítható a HÉV-en?

A szállítandó kerékpár mérete nem haladhatja meg a 180 x 130 x 70 centimétert. Speciális kialakítású (cargo, tandem, motoros stb.) kerékpár nem szállítható.

A jármű melyik részén szabad kerékpárt szállítani?

Csak azokban a kocsikban szállítható kerékpár, amelyeken kerékpár piktogram található. Kerékpárral csak az ilyen piktogram melletti ajtóknál szabad felszállni. A járművek kerékpárszállításra kijelölt peronjain legfeljebb 4 db kerékpár szállítható (kivéve, ha a kijelölt kocsin elhelyezett kerékpár piktogram ettől eltérő mennyiségű kerékpár szállítását teszi lehetővé).

A HÉV-pótló buszon is szabad kerékpárt szállítani?

Előre meghirdetett HÉV-pótlás esetén a kerékpár szállítása a pótlóbuszok arra alkalmas helyén lehetséges. Egy utas 1 db kerékpárt szállíthat, 1 db vonaljegy vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel. 
A kezelt jeggyel, illetve a kerékpárbérlettel a pótlóbusz teljes útvonalán lehet kerékpárt szállítani (menetjeggyel történő kerékpárszállításkor  a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál a már kezelt menetjegy másik végét is érvényesíteni szükséges).