Kerékpárszállítás a HÉV-en

Együtt a nagy távolságokat is könnyen legyőzzük!

Általános tudnivalók a HÉV-en történő kerékpárszállításról

Mennyibe kerül a kerékpárszállítás a HÉV-en?

Vonatainkon vonaljeggyel, gyűjtőjeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet kerékpárt szállítani. A díjtermékek árát a BKK Díjszabása tartalmazza: https://bkk.hu/jegyek-es-berletek/arak/

A főváros határain kívül HÉV-kerékpárjeggyel is lehet kerékpárt szállítani, mely a MÁV mobilalkalmazással is megváltható. Részletek: https://www.mav-hev.hu/hu/hev-kerekparjegy

Egy utas 1 db kerékpárt szállíthat.

Milyen méretű kerékpár szállítható a HÉV-en?

A szállítandó kerékpár mérete nem haladhatja meg a 180 x 130 x 70 centimétert. Speciális kialakítású (cargo, tandem, motoros stb.) kerékpár nem szállítható.

A jármű melyik részén szabad kerékpárt szállítani?

Csak azokban a kocsikban szállítható kerékpár, amelyeken kerékpár piktogram található. Kerékpárral csak az ilyen piktogram melletti ajtóknál szabad felszállni. A járművek kerékpárszállításra kijelölt peronjain legfeljebb 4 db kerékpár szállítható (kivéve, ha a kijelölt kocsin elhelyezett kerékpár piktogram ettől eltérő mennyiségű kerékpár szállítását teszi lehetővé).

A HÉV-pótló buszon is szabad kerékpárt szállítani?

Előre meghirdetett HÉV-pótlás esetén a pótlóbusz menetrendjében jelöljük, hogy lehet-e a járaton kerékpárt szállítani. (Bizonyos esetekben a HÉV-pótló autóbuszokon egyáltalán nem szállítható kerékpár.) Ha a buszon a kerékpárszállítás engedélyezett, akkor a kerékpárt a pótlóbuszok arra alkalmas helyén, biztonságosan rögzítve kell elhelyezni.
A kezelt jeggyel, illetve a kerékpárbérlettel a pótlóbusz teljes útvonalán lehet kerékpárt szállítani (menetjeggyel történő kerékpárszállításkor  a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál a már kezelt menetjegy másik végét is érvényesíteni szükséges).