Változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje két júliusi hétvégén

2022.07.11 12:50

Karbantartás miatt 2022. július 16-án, 17-én, 23-án és 24-én (hétvégi napokon) több ütemben változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje.


Július 16-án és 23-án (szombati napokon)

  • Kb. 8 és 20 óra között a HÉV rövidített útvonalon, csak a Batthyány tér és Pomáz között jár. A kimaradó szakaszon – Pomáz és Szentendre között – a H5-ös pótlóbusszal lehet utazni.
  • Egyéb időszakokban a vonatok a teljes vonalon, módosított menetrend szerint közlekednek. A szerelvényekre Pomáznál és Pannóniatelepnél július 16-án a Batthyány tér irányú peronoknál, július 23-án a Szentendre irányú peronoknál lehet felszállni mindkét irányban.


H5-ös pótlóbusz (Pomáz H ◄► Szentendre H)
Csak július 16-án és 23-án, kb. 8 és 20 óra között közlekedik

Megállói:

  • Pomáz H: a Volánbusz-pályaudvaron kijelölt megálló;
  • Pomáz, Dózsa György utca: a 943-as busz megállója;
  • Szentendre, Papírgyár (Pomáz H felé Papírgyár): a 943-as busz megállója;
  • Egyetem: a 943-as busz megállója;
  • Szentendre H: a Volánbusz-pályaudvaron kijelölt megálló.

A pótlóbuszokon a kerékpárszállítás nem lehetséges.


Július 17-én és 24-én (vasárnapi napokon)

A HÉV a teljes vonalon, módosított menetrend szerint közlekedik. A szerelvényekre Pomáznál és Pannóniatelepnél július 17-én a Batthyány tér irányú peronoknál, július 24-én a Szentendre irányú peronoknál lehet felszállni mindkét irányban.


Díjszabási információk

A pótlóbuszokon a HÉV-menetjegyek és -bérletek érvényesek. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak.
A fizetendő menetdíj meghatározásánál a HÉV-megállók közötti díjszabási távolságot kell figyelembe venni a H5-ös HÉV viteldíj-táblázata alapján. A pótlójáratok azon megállói, amelyek a HÉV menetrendjében nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi HÉV-megállóknak felelnek meg:

Pótlóbusz megállója HÉV megállója
Pomáz, Dózsa György utca Pomáz
Papírgyár
Szentendre, Papírgyár
Pannóniatelep
Egyetem


A pótlóbuszok azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. Azokban a megállókban kötelező az elővételi jegyváltás, ahol a buszmegállóban van jegyértékesítési pont.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BudapestGO utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.