A H8-as és a H9-es HÉV rövidített útvonalon közlekedik május 4-én és 5-én

2019.05.02 08:21

 

Karbantartási munkálatok miatt 2019. május 4-én és 5-én (szombaton és vasárnap) a H8-as HÉV csak Cinkota és Gödöllő, a H9-es HÉV pedig csak Cinkota és Csömör között közlekedik. A kimaradó szakaszon – az Örs vezér tere és Cinkota között – a H8-as és a H9-es jelzésű pótlóbuszokkal utazhatnak.

A pótlóbuszokra a következő helyeken lehet felszállni:
- Cinkota felé az Örs vezér tere M+H végállomáson a 244-es busz megállójában, ezt követően Mátyásföld, repülőtér H megállóhelyig a 44-es busz megállóiban, majd onnan Cinkota H végállomásig a 92-es busz megállóiban;
- az Örs vezér tere felé a Cinkota H végállomáson a 174-es és a 175-ös busz megállójában, ezt követően Mátyásföld, Imre utcáig a 92-es busz megállóiban, majd onnan az Örs vezér tere M+H végállomásig a 44-es busz megállóiban.

Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a https://bkk.hu/menetrendek/#H8 weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.