A H6-os HÉV megosztott útvonalon jár szeptember 12-én és 13-án

A H6-os HÉV megosztott útvonalon jár szeptember 12-én és 13-án

2020.09.09 08:00

  

Karbantartás miatt 2020. szeptember 12-én és 13-án (szombaton és vasárnap) a H6-os HÉV megosztott útvonalon, csak a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, valamint Dunaharaszti külső és Ráckeve között jár. A kimaradó szakaszon – Soroksár, Hősök terétől Dunaharaszti külsőig – a H6-os jelzésű pótlóbusszal lehet utazni.

 

H6-os pótlóbusz (Soroksár, Hősök tere H – Dunaharaszti külső H)
 

Útvonala Dunaharaszti külső H felé:

Soroksár, Hősök tere H – Hősök tere – Grassalkovich út – Haraszti út – Dunaharaszti, Soroksári út – Fő út – Dunaharaszti külső H

Megállói:

  • Soroksár, Hősök tere H: a Hősök tere 11. előtt kijelölt felszállóhely;
  • Szent István utca H: a 135-ös busz megállóhelye;
  • Millenniumtelep H: a Haraszti úton kijelölt megállóhely;
  • Dunaharaszti felső H: a Soroksári úton kijelölt megállóhely;
  • Dunaharaszti külső H: a Fő úton, az állomás mellett.

Útvonala Soroksár, Hősök tere H felé:

Dunaharaszti külső H – Fő út – Dózsa György út – Móra Ferenc utca – Mindszenty József utca – Fő út – Soroksári út – Budapest, Haraszti út – Grassalkovich út – Soroksár, Hősök tere H

Megállói:

  • Dunaharaszti külső H: a Fő úton, az állomás mellett;
  • Dunaharaszti felső H: a Soroksári úton kijelölt megállóhely;
  • Millenniumtelep H: a Haraszti úton kijelölt megállóhely;
  • Szent István utca H: a 966-os busz megállóhelye;
  • Soroksár, Hősök tere H: a 66-os busz megállóhelye.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpárszállítás megengedett.

Díjszabási információk

A pótlóbuszokon a budapesti szakaszon a Budapesten belül érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek, azon kívül a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. Azokban a megállókban kötelező az elővételi jegyváltás, ahol a buszmegállóban van jegyértékesítés.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.