A H6-os HÉV megosztott útvonalon jár október 3-án és 4-én

A H6-os HÉV megosztott útvonalon jár október 3-án és 4-én

2020.09.30 08:33

 

Karbantartás miatt 2020. október 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) a H6-os HÉV megosztott útvonalon, csak a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, illetve a József Attila-telep és Ráckeve között jár (a vonatok a József Attila-telepnél és Szigetszentmiklós alsónál mindkét irányban a Közvágóhíd irányú peronok mellett állnak meg). A kimaradó szakaszon a H6-os jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amely Dunaharaszti külsőtől Szigetszentmiklós-Gyártelepig közlekedik.
A fenti napokon a vonatok és a pótlóbuszok nem érintik Szigetszentmiklós megállóhelyet; az eljutás a 238-as, a 673-as, a 674-es és a 676-os buszokkal lehetséges.
A H6-os pótlóbusz eléréséhez a József Attila-teleptől és Szigetszentmiklós alsótól Szigetszentmiklós-Gyártelepig szükséges utazni a HÉV-vel.

 

H6-os pótlóbusz (Dunaharaszti külső H – Szigetszentmiklós-Gyártelep H)
Szigetszentmiklós központját nem érinti

 

Útvonala:

Dunaharaszti külső H – Fő út – 510-es út – Taksony, Fő út – 510-es út – Taksony vezér híd – Szigethalom, Mű út – Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca – Viola utca – Szigetszentmiklós-Gyártelep H

Megállói:

  • Dunaharaszti külső H: a Fő úton, az állomás mellett;
  • Dunaharaszti, városháza: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Taksony, községháza: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigethalom, Taksony-híd: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigethalom, Újtelep: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigethalom, Bucka Gyöngye: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigetszentmiklós-Gyártelep H: a Viola utcában, a Csonka János utca torkolata előtt.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

Díjszabási információk

A pótlóbuszokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak.

A pótlójárat olyan megállóhelyeit, amelyek a HÉV menetrendjében eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi HÉV-megállóknak kell megfeleltetni:

Pótlóbusz megállóhelye HÉV megállóhelye
Dunaharaszti, városháza Dunaharaszti külső
Taksony, községháza Szigetszentmiklós
Szigethalom, Taksony-híd Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Újtelep Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Bucka Gyöngye Szigetszentmiklós-Gyártelep

 

A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. Azokban a megállókban kötelező az elővételi jegyváltás, ahol a buszmegállóban van jegyértékesítés.

A Dunaharaszti felső vagy Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós alsó között érvényes HÉV bérletek a pótlójáratok teljes hosszán érvényesek.

A változás ideje alatt a Volánbusz elfogadja a Budapest-bérlettel együtt felmutatott, Millenniumtelep kezdő- vagy végponttal megváltott HÉV bérleteket, az "U" jelű utazási igazolványokat, valamint a Budapest-bérlettel együtt felmutatott MÁV-START Vasúti Utazási Igazolványokat a 38-as és a 238-as buszok teljes vonalán, továbbá a 673-as, a 674-es és a 676-os buszokon Szigethalom, autóbusz-állomás és Budapest, Vermes Miklós utca között.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.