A H6-os HÉV megosztott útvonalon jár április 10-én és 11-én

A H6-os HÉV megosztott útvonalon jár április 10-én és 11-én

2021.04.07 08:58


Karbantartás miatt 2021. április 10-én és 11-én (szombaton és vasárnap) a H6-os HÉV megosztott útvonalon, csak a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, illetve Szigetszentmiklós és Ráckeve között jár (a vonatok Szigetszentmiklós és Szigetszentmiklós-Gyártelep között mindkét irányban a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg). A kimaradó szakaszon a H6-os pótlóbusszal lehet utazni, amely Soroksár, Hősök terétől Szigetszentmiklós-Gyártelepig közlekedik (Szigetszentmiklós megállóhelyet nem érinti; az eljutás Budapest felől a 238-as, a 673-as, a 674-es és a 676-os buszokkal lehetséges).
A H6-os pótlóbusz eléréséhez Szigetszentmiklósról Szigetszentmiklós-Gyártelepig szükséges utazni a HÉV-vel.

 

H6-os pótlóbusz (Soroksár, Hősök tere H – Szigetszentmiklós-Gyártelep H)
Szigetszentmiklós központját nem érinti

 

Útvonala:

Soroksár, Hősök tere H – Grassalkovich út – Haraszti út – Dunaharaszti, Soroksári út – Fő út – 510-es út – Taksony, Fő út – 510-es út – Taksony vezér híd – Szigethalom, Mű út – Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca – Viola utca – Szigetszentmiklós-Gyártelep H

Megállói:

 • Soroksár, Hősök tere H: a Hősök tere 11. előtt kijelölt felszállóhely;
 • Szent István utca H: a 135-ös busz megállóhelye;
 • Millenniumtelep H: a Haraszti úton kijelölt megállóhely;
 • Dunaharaszti felső H: a Soroksári úton kijelölt megállóhely;
 • Dunaharaszti külső H: a Fő úton, az állomás mellett;
 • Dunaharaszti, városháza: a Volánbusz Dunaharaszti, Városháza megállóhelye;
 • Taksony, községháza: a Volánbusz Taksony, Községháza megállóhelye;
 • Szigethalom, Taksony-híd: a Volánbusz Szigethalom, Taksony-híd megállóhelye;
 • Szigethalom, Újtelep: a Volánbusz Szigethalom, Újtelep megállóhelye;
 • Szigethalom, Bucka Gyöngye: a Volánbusz Szigethalom, Bucka Gyöngye megállóhelye;
 • Szigetszentmiklós-Gyártelep H: a Viola utcában, a Csonka János utca torkolata előtt.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

Díjszabási információk

A pótlóbuszokon a budapesti szakaszon a Budapesten belül érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek, azon kívül a HÉV-menetjegyek és -bérletek érvényesek.
A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A pótlójárat olyan megállóhelyeit, amelyek a HÉV menetrendjében eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi HÉV-megállóknak kell megfeleltetni:

Pótlóbusz megállóhelye HÉV megállóhelye
Dunaharaszti, városháza Dunaharaszti külső
Taksony, községháza Szigetszentmiklós
Szigethalom, Taksony-híd Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Újtelep Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Bucka Gyöngye Szigetszentmiklós-Gyártelep

 

A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. Azokban a megállókban kötelező az elővételi jegyváltás, ahol a buszmegállóban van jegyértékesítés.

A Dunaharaszti felső vagy Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós alsó között érvényes HÉV-bérletek a pótlójáratok teljes hosszán érvényesek.

A változás ideje alatt a Volánbusz elfogadja a Budapest-bérlettel együtt felmutatott, Millenniumtelep kezdő- vagy végponttal megváltott HÉV bérleteket, az "U" jelű utazási igazolványokat, valamint a Budapest-bérlettel együtt felmutatott MÁV-START Vasúti Utazási Igazolványokat a 38-as, a 238-as, a 674-es és a 690-es buszok teljes vonalán, továbbá a 673-as és a 676-os buszokon Szigethalom, autóbusz-állomás és Budapest, Vermes Miklós utca között.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.