A H5-ös HÉV rövidített útvonalon közlekedik június 18-án és 19-én

A H5-ös HÉV rövidített útvonalon közlekedik június 18-án és 19-én

2022.06.14 11:44

Karbantartás miatt 2022. június 18-án kb. 7:00-tól június 19-éig (szombaton és vasárnap) a H5-ös HÉV csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik, illetve onnan indul Békásmegyer és Szentendre felé (a megállóhely Batthyány tér irányú peronja mellől). A Batthyány tér a Margit híd, budai hídfőtől a 19-es és a 41-es villamossal, valamint a 109-es busszal érhető el. A belváros felé az utolsó két, Margit híd, budai hídfőhöz érkező vonatról a 6-os villamosra, illetve éjszakai járatokra átszállva lehetséges tovább utazni.

A csatlakozások biztosítása érdekében egyes, a Szentlélek térről és Békásmegyerről induló járatok menetrendje módosul.

A HÉV-hez Pomázon és Szentendrén csatlakozó helyközi autóbuszok menetrendjének változásai a Volánbusz honlapján olvashatók.


Díjszabási információk

A fenti időszakban a 19-es és a 41-es villamos, valamint a 109-es busz pótlójáratnak minősül a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő közötti szakaszon. A pótlást végző járatokról a HÉV-re, vagy ellentétes irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – papír alapú vonaljegy / gyűjtőjegy / egyszeres átszállójegy, továbbá elektronikus vonaljegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt, papír alapú vonal- és gyűjtőjegyet átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel az a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BudapestGO utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.