2022. szeptember 3-án és 4-én Budapest és Szigetszentmiklós, illetve Szigethalom között Budapest- és HÉV-bérletével a Volánbusz járatain is utazhat.

Karbantartás a H6-os vonalon – HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain


Ősszel is folytatódnak a karbantartások a HÉV-vonalakon. 2022. szeptember 3-án és 4-én a H6-os vonalon végzünk karbantartási munkákat, melyek miatt vonataink megosztott útvonalon járnak, a vonal egy szakaszán pedig pótlóbusszal lehet utazni. A forgalmi változás részleteiről itt olvashatnak.

Annak érdekében, hogy a napi ingázást, munkába járást a nyári karbantartás idején is minél könnyebbé tegyük, ebben az időszakban egyes HÉV-bérletek érvényességét – a Volánbusz Zrt.-vel együttműködve – ideiglenesen kiterjesztjük egyes elővárosi autóbuszokra is. A bérlettel utazók így a megszokottnál több lehetőség közül választhatnak, és a hétvégén is átszállás nélkül utazhatnak a főváros és Szigetszentmiklós, illetve Szigethalom között.

A karbantartás napjain érvényes Budapest-bérlettel és Millenniumtelep kezdő- vagy végpontú HÉV-bérlettel az alábbi táblázatban felsorolt járatok is használhatók a jelölt szakaszokon:

Viszonylat Érvényességi szakasz
38, 238 Budapest, Csepel, Szent Imre tér ◀▶ Szigetszentmiklós
(a járatok teljes hosszán)
673, 674, 676 Budapest, Vermes Miklós utca ◀▶ Szigetszentmiklós ◀▶ Szigethalom, autóbusz-állomás
690 Budapest, Csepel, Szent Imre tér ◀▶ Szigetszentmiklós ◀▶ Szigethalom, autóbusz-állomás
(a járat teljes hosszán)

 

A HÉV-bérleteken túl a fent felsorolt járatokon egyes közlekedési társaságok munkavállalóinak utazási igazolványai, így az „U” jelű utazási igazolványok és a Budapest-bérlettel együtt felmutatott Vasúti Utazási Igazolványok is érvényesek a jelölt viszonylatokon.

A Volánbusz Zrt. járatainak menetrendjéről és a járatok útvonaláról a társaság honlapján tájékozódhatnak. Ha a menetrendek.hu keresőoldalon tervezik meg utazásukat, a találatok között a HÉV- és a Volánbusz-járatok is megtalálhatók (a kezdőlapon az „Összes járat” kiválasztásával).