2022. november 19-én és 20-án HÉV-bérletével a Volánbusz járatain is utazhat.

Karbantartás a H6-os vonalon – HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain


Ősszel is folytatódnak a karbantartások a HÉV-vonalakon. 2022. november 19-én és 20-án a H6-os vonalon végzünk karbantartási munkákat, melyek miatt vonataink megosztott útvonalon járnak, a vonal egy szakaszán pedig pótlóbusszal lehet utazni. A forgalmi változás részleteiről itt olvashatnak.

Annak érdekében, hogy rendszeres utasaink számára ezeken a napokon se járjon sokkal nagyobb kényelmetlenséggel az utazás, ne legyen szükség akár kétszeri átszállásra, ebben az időszakban egyes HÉV-bérletek érvényességét – a Volánbusz Zrt.-vel együttműködve – ideiglenesen kiterjesztjük egyes elővárosi autóbuszokra is. A bérlettel utazók így a megszokottnál több lehetőség közül választhatnak.

A karbantartás napjain érvényes Budapest-bérlettel és Millenniumteleptől Tökölig, Szigetcsépig, Szigetszentmárton-Szigetújfaluig vagy Ráckevéig váltott HÉV-bérlettel az alábbi táblázatban felsorolt buszjáratok is használhatók a járatok budapesti végállomása és Tököl, illetve Ráckeve között:

Viszonylat Érvényességi szakasz
673 Budapest, Csepel, Vermes Miklós utca ◀▶ Szigetszentmiklós ◀▶ Szigethalom ◀▶ Tököl, Alkotmány tér
(a járat teljes hosszán)
676 Budapest, Csepel, Vermes Miklós utca ◀▶ Szigetszentmiklós ◀▶ Szigethalom ◀▶ Tököl ◀▶ Szigetcsép ◀▶ Szigetszentmárton ◀▶ Szigetújfalu ◀▶ Ráckeve, HÉV-állomás

 

A csak HÉV-bérlettel (Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton-Szigetújfalu vagy Ráckeve kezdő- vagy végponttal) rendelkező utasok is használhatják az autóbuszokat, akár a HÉV-ről átszállva, akár a HÉV helyett választják az autóbuszokat. Az említett HÉV-bérletekkel az alábbi szakaszokon vehetők igénybe a buszjáratok:

Viszonylat Érvényességi szakasz
673 Szigetszentmiklós, városháza ◀▶ Szigethalom ◀▶ Tököl, Alkotmány tér
676 Szigetszentmiklós, városháza ◀▶ Szigethalom ◀▶ Tököl ◀▶ Szigetcsép ◀▶ Szigetszentmárton ◀▶ Szigetújfalu ◀▶ Ráckeve, HÉV-állomás

 

A HÉV-bérleteken túl a felsorolt buszjáratokon egyes közlekedési társaságok munkavállalóinak utazási igazolványai, így az „U” jelű utazási igazolványok (az első táblázatnak megfelelően) és a Vasúti Utazási Igazolványok (Budapest-bérlet nélkül a második, azzal együtt felmutatva az első táblázat szerint) is érvényesek a jelölt viszonylatokon.

A Volánbusz Zrt. járatainak menetrendjéről és a járatok útvonaláról a társaság honlapján tájékozódhatnak. Ha a menetrendek.hu keresőoldalon tervezik meg utazásukat, a találatok között a HÉV- és a Volánbusz-járatok is megtalálhatók (a kezdőlapon az „Összes járat” kiválasztásával).