Hat májusi napon Budapest és Dunaharaszti között Budapest- és HÉV-bérletével a Volánbusz járatain is utazhat.

Karbantartás a H6-os vonalon – HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain


Májusban is folytatódnak a karbantartások a HÉV-vonalakon, melyek miatt vonataink néhány napig módosított menetrend szerint járnak, egyes szakaszokon pedig HÉV-pótló buszokkal lehet helyettük utazni. 2022. május 7-étől 9-éig és 21-étől 23-áig (szombati, vasárnapi és hétfői napokon) a H6-os vonalon végzünk karbantartási munkákat, ezeken a napokon Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között a vonatok helyett HÉV-pótló autóbuszok közlekednek. A forgalmi változás részleteiről itt olvashatnak.

A gyorsabb és egyszerűbb utazás érdekében a Budapest-bérlettel és HÉV-bérlettel is rendelkező utasaink ezeken a napokon Volánbusz Zrt. egyes elővárosi autóbuszain is utazhatnak.

A karbantartás napjain érvényes Budapest-bérlettel és Millenniumtelep kezdő- vagy végpontú HÉV-bérlettel az alábbi táblázatban felsorolt járatok is használhatók Dunaharaszti, HÉV-állomás és az autóbuszok budapesti végállomása között:

Viszonylat Érvényességi szakasz
653, 654, 655, 659 Dunaharaszti, HÉV-állomás ◄► Soroksár ◄► Budapest, Népliget
680 Dunaharaszti, HÉV-állomás ► Soroksár ► Budapest, Népliget
681 Budapest, Népliget ► Soroksár ► Dunaharaszti, HÉV-állomás

Bérletes utasaink tehát nemcsak akkor vehetik igénybe ezeket a járatokat, ha Dunaharaszti és Budapest között utaznának, hanem távolabbról, például a HÉV-vel Tökölről, Ráckevéről érkezve vagy ezekbe a térségekbe utazva is választhatják a buszokat, ezzel megspórolva a HÉV-pótló busz és a HÉV közötti átszállást Soroksár, Hősök terénél.

Budapest-bérlet mellé váltott Dunaharaszti zónabérlettel a főváros és Dunaharaszti között mindennap használhatók a MÁV-HÉV vonatai és a Volánbusz járatai, így a szintén alternatív eljutást biztosító 660-as, 661-es és 679-es autóbuszok is.

Az autóbuszos pótlás idején a megszokottnál hosszabb eljutási időkkel kell számolni. A hétköznap reggeli és délutáni csúcsidőben az elővárosi autóbuszok igen sűrűn közlekednek, ezért a belvárosba vagy Dél-Pestre, illetve ezekből a térségekből a H6-os HÉV-vonal felé utazók gyorsabban és kevesebb átszállással érhetnek el céljukhoz, ha Dunaharaszti és Budapest között az elővárosi autóbuszokat választják.

A HÉV-bérleteken túl a fent felsorolt járatokon egyes közlekedési társaságok munkavállalóinak utazási igazolványai, így az „U” jelű utazási igazolványok és a MÁV-START által kiállított Vasúti Utazási Igazolványok* is érvényesek a jelölt viszonylatokon.

A Volánbusz Zrt. járatainak menetrendjéről és a járatok útvonaláról a társaság honlapján tájékozódhatnak. Ha a menetrendek.hu keresőoldalon tervezik meg utazásukat, a találatok között a HÉV- és a Volánbusz-járatok is megtalálhatók (a kezdőlapon az „Összes járat” kiválasztásával).

*: A 150-es vasútvonal felújítása miatt a felsorolt elővárosi autóbuszok a HÉV-vonal karbantartásától függetlenül is, mindennap igénybe vehetők a legtöbb vasúti szabadjeggyel, vasúti utazási igazolvánnyal.