FényHÉV

FényHÉV – ünnepi nosztalgiajárat a H5-ös HÉV vonalán az első adventi héten


Az ünnepi készülődés jegyében idén is fényfüzérekkel díszítettünk fel egy különleges, nosztalgia HÉV-szerelvényt. Társaságunk az idős járművek felújítását 2019-ben végezte el, erről itt olvashatnak bővebben.


Az idei ünnepi szerelvényünk az LVII-es mozdonyból, két PXV-ös kocsiból és az MVIII-as motorkocsiból áll. A vonattal 2021. december 1-je és 5-e között, délutánonként utazhatnak a H5-ös vonalon normál díjszabás szerint, előzetes regisztrációt követően.


Menetrend

2021. december 4. szombat 17:03-as vonat Batthyány tér és Békásmegyer között MEGTELT, kérjük, válasszanak másik időpontot vagy viszonylatot!


A vonat csak a felsorolt állomásokon áll meg.

Jegyváltás és regisztráció


A FényHÉV normál díjszabás szerint, előre váltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító okmánnyal vehető igénybe, azonban az utazáshoz előzetes regisztrációra is szükség van.


Regisztrálni e-mailben lehet, a kulonhev@mav-hev.hu címen, az alábbi adatok megadásával:

  • Utazás napja
  • A vonat indulási időpontja
  • Felszállás és leszállás helye
  • Utasok létszáma (egy e-mailben legfeljebb 5 fő regisztrálhat)
  • Preferált kocsi (LVII, MVIII vagy PXV) – megadása nem kötelező.
További tudnivalók, utazási feltételek


A foglalásokat e-mail-cím alapján rögzítjük. Személyes adatok megadása nem szükséges és kérjük, mellőzzék nevük és egyéb elérhetőségeik (pl. telefonszám) megadását.


Regisztrálni legkésőbb a vonat közlekedését megelőző 2. napon 16 óráig lehet – a szerdai vonatokra tehát például hétfőn 16:00-ig, a vasárnapi vonatokra pedig pénteken 16:00-ig fogadunk jelentkezéseket.


A regisztrációról a vonat indulásáig e-mailben visszaigazolást küldünk. Ha az adott vonatra a helyek már elfogytak, a foglalást elutasítjuk.


Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a regisztrációk feldolgozása során nem kizárólag a jelentkezés sorrendje dönt: figyelembe vesszük az utazás viszonylatát, az utasok számát és több egyéb tényezőt is. A MÁV-HÉV Zrt. fenntartja a jogot a regisztráció indoklás nélküli elutasítására.


A járaton védettségi igazolvány nélkül is lehet utazni, de a vonaton és a megállókban kötelező az orrot és a szájat folyamatosan eltakaró maszkot viselni. A maszkviselés nem kötelező a 6 éven aluli gyermekek számára, valamint az 597/2021. (X.28.) számú Kormányrendeletben felsorolt feltételek teljesülése esetén.


A vonaton kerékpár és a kézipoggyász méretét meghaladó tárgy nem szállítható.
A járaton a BKK nosztalgia jegyek és bérletek nem érvényesek.


Az esetleges forgalmi változásokról (pl. műszaki hiba, egyéb forgalmi zavar) a MÁV-HÉV Facebook-oldalán adunk tájékoztatást.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
FényHÉV adatkezelési tájékoztató
417.46 KB
2021.11.24