HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain

Karbantartások a H8-as vonalon – HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain


A H8-as HÉV-vonalon 2022 nyarán is elvégezzük a szükséges karbantartási munkákat. 2022. június 18-ától 26-áig a vonatok helyett Cinkota és Kerepes között pótlóbuszok közlekednek, ezt követően a HÉV július 10-éig a teljes vonalon, módosított menetrend szerint jár. A munkákat igyekszünk összevonni, összehangolni és az ideiglenes menetrendet is úgy kialakítani, hogy azzal a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk utasaink számára. Célunk, hogy a HÉV-közlekedés a munkálatok ideje alatt is kiszámítható és pontos legyen.

Annak érdekében, hogy a napi ingázást, munkába járást a nyári karbantartás idején is minél könnyebbé tegyük, a 2022. június 18-a és július 10-e közötti időszakban a HÉV-bérletek érvényességét – a Volánbusz Zrt.-vel együttműködve – ideiglenesen kiterjesztjük egyes elővárosi autóbuszokra is.

Ebben az időszakban a H8-as vonalra érvényes HÉV-bérletekkel* utasaink a Gödöllő, Kerepes, Mogyoród és Kistarcsa térségében közlekedő, az alábbi táblázatban felsorolt elővárosi autóbuszokkal is utazhatnak. A járatokat HÉV-bérlettel az elővárosi térségben (a főváros határáig/határától), míg HÉV- és Budapest-bérlettel a budapesti végállomásokig/végállomásoktól lehet igénybe venni.

Érvényességi határok járatonként:

Járat HÉV- és Budapest-bérlet együtt Csak HÉV-bérlet
(Budapest-bérlet nélkül)
317 Gödöllő, autóbusz‑állomás ▶ Mogyoród ▶ Bp., Újpest‑városkapu (XIII. ker.)
(teljes útvonal)
Gödöllő, autóbusz‑állomás ▶ Mogyoród ▶ Bp. (Rákospalota), Szántóföld utca
320,
321
Bp., Újpest‑városkapu (XIII. ker.) ◀▶ Mogyoród, HÉV‑állomás
(teljes útvonal)
Bp. (Rákospalota), Szántóföld utca ◀▶ Mogyoród, HÉV‑állomás
324 Mogyoród, Mátyás király út ◀▶ Gödöllő, autóbusz‑állomás
410,
430
Bp., Stadion autóbusz‑pályaudvar ◀▶ Kistarcsa ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, autóbusz‑állomás Bp., Vidámvásár utca ◀▶ Kistarcsa ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, autóbusz‑állomás
440,
441
Bp., Stadion autóbusz‑pályaudvar ◀▶ Kistarcsa ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, vasútállomás Bp., Vidámvásár utca ◀▶ Kistarcsa ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, vasútállomás
448 Kistarcsa, Megyei kórház ◀▶ Gödöllő, vasútállomás

*: A H8-as vonalra váltott HÉV-bérletek a rajtuk feltüntetett viszonylattól függetlenül használhatók az autóbuszokon. Budapestre vagy Budapestről történő utazáskor a HÉV-bérlet mellé Budapest-bérlet is szükséges, kiegészítő menetjegy váltására nincs lehetőség.

A HÉV-bérleteken túl a fent felsorolt járatokon egyes közlekedési társaságok munkavállalóinak utazási igazolványai is érvényesek:

  • Budapest-bérlettel együtt felmutatott Vasúti Utazási Igazolvánnyal vagy „U” jelű utazási igazolvánnyal a járatok a „HÉV- és Budapest-bérlet együtt” oszlopban jelölt viszonylatokon vehetők igénybe.
  • Budapest-bérlet nélkül használt Vasúti Utazási Igazolvánnyal vagy „U” jelű utazási igazolvánnyal a járatokon a „Csak HÉV-bérlet” oszlopban jelölt viszonylatokon lehet utazni.

Gödöllő és Budapest között a HÉV- és Budapest-bérlettel is rendelkező utasaink az elővárosi autóbuszok mellett a MÁV-START vonatait is használhatják. A visszavonásig érvényes ajánlat részleteiről itt olvashatnak.

A Volánbusz Zrt. járatainak menetrendjéről és a járatok útvonaláról a társaság honlapján tájékozódhatnak. Ha a menetrendek.hu keresőoldalon tervezik meg utazásukat, a találatok között a HÉV- és a Volánbusz-járatok is megtalálhatók (a kezdőlapon az „Összes járat” kiválasztásával).