2022. augusztus 16-ától 31-éig Budapest és Szentendre között HÉV-bérletével a Volánbusz járatain is utazhat.

Karbantartás a H5-ös vonalon – HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain


Karbantartás miatt 2022 augusztusának második felében a H5-ös HÉV módosított menetrend szerint jár, augusztus 16-ától 19-éig pedig csak a Batthyány tér és Csillaghegy, valamint Pomáz és Szentendre között közlekedik. Ebben az időszakban a kimaradó szakaszon a H5-ös, a H5A és a H5E pótlóbuszokkal lehet utazni. A forgalmi változás részleteiről bővebben itt olvashatnak.

A Volánbusz Zrt.-vel együttműködve most is igyekszünk megkönnyíteni rendszeres utasaink mindennapjait.

2022. augusztus 16-ától 31-éig a Szentendre – Békásmegyer vagy Pannóniatelep – Békásmegyer viszonylatra érvényes HÉV-bérlettel és Budapest-bérlettel is rendelkező utasaink a fővárost Szentendrével összekötő elővárosi buszjáratokat is használhatják.

Az igénybe vehető járatok (és a bérletek érvényességének határai): 

Budapest, Újpest-városkapu (XIII. ker.) ◀▶ Szentendre, autóbusz-állomás:
872, 880, 882, 884, 889, 890

Budapest, Heltai Jenő tér ◀▶ Szentendre, autóbusz-állomás:
869

A HÉV-bérleteken túl a fent felsorolt járatokon egyes közlekedési társaságok munkavállalóinak utazási igazolványai, így az „U” jelű utazási igazolványok és a Budapest-bérlettel együtt felmutatott Vasúti Utazási Igazolványok is érvényesek a jelölt viszonylaton.

A Volánbusz Zrt. járatainak menetrendjéről és a járatok útvonaláról a társaság honlapján tájékozódhatnak. Ha a menetrendek.hu keresőoldalon tervezik meg utazásukat, a találatok között a HÉV- és a Volánbusz-járatok is megtalálhatók (a kezdőlapon az „Összes járat” kiválasztásával).