A HÉV 135. születésnapja alkalmából 2022. augusztus 7-én nosztalgiavonatok közlekednek a H6-os vonalon.

135 éves a HÉV - nosztalgiavonatok a H6-os vonalon


A korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is megünnepeljük a HÉV születésnapját, idén a 135.-et. 2022. augusztus 6-án, szombaton 10:00 és 15:00 között szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Kerepesen, a szilasligeti Nagyréten, hogy közösen ünnepelhessük meg ezt a jeles alkalmat. A programokról a MÁV-HÉV Facebook-oldalán és a Facebook-esemény bejegyzéseiből lehet tájékozódni, az ezen a napon a H8-as és a H9-es vonalon közlekedő nosztalgiavonatokról pedig itt érhető el minden információ.

Idén a H6-os vonalra is elszállítjuk az ünnepi, egyben nosztalgikus hangulatot: 2022. augusztus 7-én, vasárnap nosztalgiavonatokat indítunk Dunaharaszti külső és Ráckeve között.

LVII – PXV – PXV – LVII nosztalgiavonat

Az ünnepi nosztalgiavonatban két "HÉV-testvérpár" kap újra izgalmas szerepet, ilyen összeállítású vonat utoljára télen, fényHÉV-ként közlekedett. Most ugyan ünnepi fények nélkül, de remélhetőleg ragyogó napsütésben csodálhatjuk meg őket!

Az LVII-es „Tigris” mozdonyok ma is szolgálatot teljesítenek a HÉV-nél, ők a legerősebb villanymozdonyaink, ma többnyire már nem személyszállító járművek. A 83-as pályaszámú LVII mozdony gyönyörű nosztalgia fényezéssel és korhűen felújított, utasszállításra ismét alkalmassá tett belső térrel várja az érdeklődőket, így igazi kuriózum! És vajon melyik Tigris lesz a vonat másik végén? Ez a helyszínen kiderül! ;)

A csodaszép (579-es és az 511-es pályaszámú) PXV nosztalgia pótkocsik között van néhány apró, és néhány nagyobb különbség. A vasútbarátok számára érdekes, izgalmas kérdés lehet, hogy mik ezek. Most könnyen összehasonlítható a két jármű, hiszen együtt lesznek az ünnepi nosztalgiavonat közepén. Nézzék meg, próbálják ki és közelebb jutnak a rejtély megoldásához!

A szerelvénnyel augusztus 6-án, szombaton a H8-as vonalon is lehet utazni. Részletek >>

Menetrend:

A nosztalgiavonatokon érvényes különleges utazási feltételek

A nosztalgiavonatokra HÉV-menetjegy és helyjegy váltása is kötelező, ezek hiányában (pl. ha már elfogytak a helyjegyek) a vonatra nem szabad felszállni.
A helyközi forgalomban kedvezményre jogosultak 50 és 90%-os kedvezményű menetjegyet is válthatnak. Az adott szakaszra bérlettel rendelkezőknek és a díjmentes utazásra jogosultaknak csak helyjegyet kell váltaniuk.
Egyes közlekedési társaságok „U” jelű utazási igazolvánnyal vagy MÁV-START Vasúti Utazási Igazolvánnyal rendelkező munkavállalóinak és igazolvánnyal rendelkező családtagjaiknak a nosztalgiavonatokra csak helyjegyet szükséges váltani.
A helyjegy ára az NH6 jelzésű vonatok esetén mindenki számára 500 Ft. Nem konkrét ülőhelyre szól, a helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. (A helyjegyen technikai okból szerepelhet kocsi- és ülőhelyszám, melynek nincs gyakorlati jelentősége.)
Kisgyermek a vonaton csak akkor foglalhat el ülőhelyet, ha részére helyjegyet váltottak.
A nosztalgiavonatokon kerékpár és a kézipoggyász méretét meghaladó tárgy nem szállítható.
A nosztalgiavonatokon a BKK nosztalgia jegyek és bérletek nem érvényesek.

Jegyváltás a MÁV mobilalkalmazással

Ha még nem használta az alkalmazást, először töltse le: AndroidraiOS-reHMS-re
A jegyváltás lépései:

  • Az Utasok és kedvezmények pontban állítsa be az életkorát, a Kedvezmények között pedig jelölje ki a megfelelő kedvezményt, ha a helyközi közlekedésben jogosult kedvezményre. (A kedvezményekről bővebben itt olvashat.)
  • Az Önnel együtt utazó családtagjainak, barátainak is megválthatja a jegyet, ehhez csupán a megfelelő létszámot kell az Utasok és kedvezmények pontban beállítani.
    Adja meg az utazás kiindulási és célállomását (pl. Dunaharaszti külső H – Ráckeve H), illetve a dátumot (2022. augusztus 7.). Az állomásnevek melletti H betű azt jelzi, hogy HÉV-állomásról van szó.
  • Ha csak helyjegyre van szüksége (pl. bérlettel rendelkezik, vagy máshogyan váltott menetjegyet), jelölje be a Keresési feltételek: „Már van jegyem/bérletem” opciót is.
  • A keresést követően válassza ki az Önnek megfelelő vonatot. A jegy csak a kiválasztott vonatra lesz érvényes.
  • Adja meg az utas(ok) nevét és a születési idejét (a jegy személyre szól, ezért van szükség az adatokra).
  • Az adatok ellenőrzését követően bankkártyával fizethet.
  • A megvásárolt menetjegyet a Jegyeim menüpontban találja, valamint fizetés után pdf formátumban, e-mailben is megkapja. Aktív internetkapcsolatra csak vásárláskor van szükség, a letöltött jegy már anélkül is bemutatható.