Híreink

Nosztalgiavonattal Ráckevére

Hamisítatlan ráckevei nosztalgia élményt biztosítunk azon utasaink számára, akik augusztus 20-án, szeptember 16-án és október 14-én a H6-os (ráckevei) vonalra látogatnak. „R” viszonylatjelzéssel MVIII-as nosztalgia motorkocsi fog közlekedni

Fotóstehervonatozás Ráckevére

A nagy múltú HÉV-teherszállításra emlékezve idén először, szeptember 2-án fotóstehervonatot szervezünk. Egy LVII-es villanymozdony által vontatott tehervonat fotózására nyílik lehetőség Pesterzsébet felső és Ráckeve állomások között.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztiválra!

A 25. Sziget Fesztivált 2017. augusztus 9-16. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 5-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

A H6-os HÉV helyett pótlóbuszok járnak a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között 2017. július 24-étől augusztus 16-áig

A H6-os HÉV helyett 2017. július 24-étől (hétfőtől) augusztus 16-áig (szerdáig) a Közvágóhíd H és a Soroksár, Hősök tere H között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár pályakarbantartási munkák miatt. A szerelvények rövidített útvonalon, Soroksár, Hősök terétől Ráckeve állomásig; Tököl állomásig; illetve Dunaharaszti külső állomásig közlekednek. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár. Az útátjáró lezárásának ideje alatt a 119-es autóbusz mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

Épülnek, szépülnek a HÉV-megállók

A felújítási program első lépéseként minden vonalon megszépült egy-egy HÉV-megállóhely tavasszal. Budakalász Lenfonó (H5), Közvágóhíd (H6), Boráros tér (H7) és Nagyicce (H8-H9) kellemesebb, esztétikusabb környezettel várja az utasokat.

Osztályfőnöki órák a HÉV-en

Májusban – egy új program keretében – a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola, valamint a Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola egy-egy negyedikes osztálya látogatott el a MÁV-HÉV Zrt. Szentendrei Járműtelepére.

2017-es nosztalgia járataink

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2017-ben is rendszeresen közlekedik a MÁV-HÉV MVIII-LVII összeállítású nosztalgia szerelvénye.