2022. január 1-jétől Mogyoródon HÉV-bérlettel a Volánbusz járatain, Mogyoród és Budapest között pedig autóbuszbérlettel a HÉV-en is utazhat

Kölcsönös bérletelfogadás Mogyoródon


A H8-as HÉV és a Mogyoród térségében közlekedő Volánbusz-járatok új menetrendje megkönnyíti a buszról HÉV-re és a HÉV-ről buszra átszálló utasok napi utazásait. A járatok összehangolt menetrend szerint közlekednek, és a Budapest és Mogyoród között bérlettel utazók számára 2022. január 1-jétől már nem szükséges külön HÉV- és buszbérletet váltani. A leggyakrabban váltott HÉV- és a buszbérletek az eddiginél több járaton, nagyobb területen érvényesek, de a kétféle bérlet más-más előnyökkel jár.

HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz járatain

Az Ilonatelep – Mogyoród viszonylatra megváltott HÉV-bérletekkel a Volánbusz Mogyoród HÉV-állomást érintő buszjáratai is igénybe vehetők Mogyoródon belül. A HÉV-bérlet tehát a HÉV-et használó utasaink Mogyoródon belüli közlekedését teszi az eddiginél olcsóbbá, egyszerűbbé.

Példa: Ha Ön a Mogyoród, Újfalu buszmegálló közelében lakik és HÉV-vel, bérlettel utazik Mogyoród és Budapest között, Újfalutól a HÉV-állomásig, a hazaúton pedig a HÉV-állomástól Újfaluig felszállhat a Volánbusz bármelyik arra közlekedő járatára, felszálláskor pedig elegendő HÉV-bérletét felmutatnia.

Kölcsönös bérletelfogadás Mogyoródon

Buszbérletek elfogadása a HÉV-en

A bármely budapesti megálló és Mogyoród, HÉV-állomás közé megváltott autóbuszbérletekkel a buszjáratokon kívül a HÉV-en is lehet utazni. (Más – a HÉV-állomástól eltérő – mogyoródi buszmegálló esetén a bérlet csak az autóbuszokon érvényes.)

A buszbérletek a HÉV-en

  • Budapest-bérlettel együtt Mogyoród és az Örs vezér tere,

  • Budapest-bérlet nélkül Mogyoród és Ilonatelep között érvényesek (a vonal fővárosi szakaszára ekkor budapesti jegyet kell érvényesíteni).

A buszbérlet tehát főként azok számára kedvező, akik utazásukhoz korábban is vegyesen használták az autóbuszokat és a HÉV-et, vagy főként a Volánbusz járatait használják, de időnként a HÉV-vonal könyékére utaznának.