Vonattal vagy busszal a karbantartás alatt

Karbantartás a H8-as vonalon – HÉV-bérletek elfogadása a Volánbusz és a MÁV-START járatain


2021 októberében két héten át módosított menetrend szerint közlekedik a H8-as HÉV karbantartási munkák miatt, Gödöllőn belül pedig a HÉV helyett pótlóbusszal lehet utazni. Bár mindent megteszünk azért, hogy a HÉV-közlekedés a munkák ideje alatt is kiszámítható és pontos legyen, tudjuk, hogy gondot jelenthet utasaink számára az ideiglenes menetrend és a hosszabb eljutási idő.


Annak érdekében, hogy a napi ingázást, a munkába, iskolába járást ebben az időszakban is minél könnyebbé tegyük, 2021. október 4. és 17. között a bérletek érvényességét a MÁV–Volán-csoport számos további járatára terjesztjük ki:


A H8-as vonalra érvényes HÉV-bérletekkel utasaink a Gödöllő, Mogyoród, Kerepes és Kistarcsa térségében közlekedő, az alábbi táblázatban felsorolt elővárosi autóbuszokkal is utazhatnak. A Budapest és az elővárosi települések között utazók HÉV- és Budapest-bérlettel pedig az autóbuszokat, valamint Budapest és Gödöllő között a MÁV-START felár nélkül igénybe vehető vonatait is használhatják.

Bérletek érvényessége a MÁV-START vonatain

A MÁV-START valamennyi Budapest-Keleti és Gödöllő között közlekedő, felár nélkül igénybe vehető vonatával is utazhatnak azok az utasaink, akiknek Budapest-bérletük és Ilonatelep – Gödöllő (bármelyik megálló*) viszonylatú HÉV-bérletük is van.


A felár nélkül igénybe vehető vonatok főként az S80-as és Z80-as személyvonatok, az Agria InterRégió vonatok, illetve a késő esti G80-as személyvonat. A MÁV-START menetrendi keresőjében a „Pótjegy nélkül utaznék” beállítással minden ilyen vonat megtalálható.

Példa: hétköznap reggeli csúcsban, Gödöllőről Budapestre tartó, HÉV bérlettel igénybe vehető vonatok:

Hétköznap reggeli, HÉV- és Budapest-bérlettel igénybe vehető vonatok Gödöllőről Budapestre

 

*: Gödöllő; Gödöllő, Palotakert; Gödöllő, Szabadság tér; Gödöllő, Erzsébet park

Bérletek érvényessége a Volánbusz elővárosi járatain
Járat HÉV- és Budapest-bérlet együtt

Csak HÉV-bérlet

(Budapest-bérlet nélkül)

402

412

422

432

442

Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar ◀▶ Gödöllő, autóbusz-állomás csak HÉV-bérlettel nem vehetők igénybe

410

430

440

441

Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar ◀▶ Kistarcsa ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, autóbusz-állomás Kistarcsa, Megyei kórház ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, autóbusz-állomás
448 Kistarcsa, Megyei kórház ◀▶ Kerepes ◀▶ Gödöllő, autóbusz-állomás

317

324

Mogyoród, HÉV-állomás ◀▶ Gödöllő, autóbusz-állomás

 

Utazási igazolványok érvényessége

A HÉV-bérleteken túl egyes közlekedési cégek munkavállalóinak utazási igazolványai, így az „U” jelű utazási igazolványok és a Budapest-bérlettel együtt felmutatott Vasúti Utazási Igazolványok is érvényesek a fent felsorolt buszjáratokon, az „HÉV- és Budapest-bérlet együtt” oszlopban jelölt viszonylatokon. A MÁV-START Budapest-Keleti és Gödöllő között közlekedő, felár nélkül igénybe vehető vonatain az „U” jelű utazási igazolványokkal is lehet utazni.


A Volánbusz járatainak menetrendjéről és a járatok útvonaláról a társaság honlapján tájékozódhatnak. Ha a menetrendek.hu keresőoldalon tervezik meg utazásukat, a találatok között a vonatok (MÁV-START és HÉV egyaránt) és a buszjáratok is megtalálhatók (a kezdőlapon az „Összes járat” kiválasztásával).