Ha velünk utazik, nem kell parkolóhelyet keresnie, sem a dugóban araszolnia! A HÉV sűrűn közlekedik, a csatlakozó buszok pedig a versenypálya bejáratához érkeznek!

Utazzon HÉV-vel a Formula 1 Magyar Nagydíjra!


Getting to the Hungaroring by public transport (ENG) >>

 

Idén is várja a nézőket a mogyoródi Hungaroring, ahol 2022. július 31-én, vasárnap rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A szabadedzések szokás szerint pénteken délelőtt kezdődnek, a részletes program a Hungaroring honlapján olvasható.
Bár a Hungaroringen az autóké a főszerep, javasoljuk, hogy saját autójukat ezúttal is hagyják otthon, és a versenypályára való eljutáshoz válasszák a közösségi közlekedést. A H8-as HÉV a rendezvények idején megnövelt kapacitással, a megszokottnál sűrűbben, 10-15 percenként közlekedik, egy-egy zöld szerelvényen több száz utasnak jut hely. A Volánbusz Kerepes HÉV-állomás és a versenypálya 3-as kapuja között a nézők számára ingyenes buszjáratot indít, emellett Szilasliget megállóhelyről is megközelíthetők a versenypálya kapui egy sportos sétát követően.

Hogyan érhető el a Hungaroring?

A versenypályához az Örs vezér terétől induló H8-as HÉV-vel, a Kerepesre vagy Gödöllőre közlekedő vonatokkal utazhatnak. A csak Cinkotáig közlekedő H8-as, valamint a Csömörre közlekedő H9-es vonatokkal nem érhető el a Hungaroring.
Kerepes állomásról közvetlen buszjárat indul a versenypálya 3-as kapujához, a visszaúton is ezzel a buszjárattal érhető el a legkönnyebben a HÉV. Szilasligetről, valamint Mogyoródról nem indulnak autóbuszok a rendezvény helyszínére.

Az autóbuszok Kerepesről a Hungaroringre mindhárom napon már reggel 7 órától közlekednek. A járatok pénteken 13:50-ig, szombaton 15:50-ig, vasárnap pedig 14:50-ig 15 percenként indulnak, a Budapestről érkező HÉV-ekhez igazodva, az állomás melletti buszfordulóból (a helyijárat és a 992-es éjszakai busz megállójából).

A versenypálya 3-as kapujától pénteken 16:00 és 20:30, szombaton 16:00 és 20:00 között, vasárnap pedig 16:45-től és 19:00-ig 15 percenként indulnak az autóbuszok Kerepesre, ahonnan sűrűn közlekednek a vonatok az Örs vezér tere felé.

Az autóbuszokra a Formula 1 Magyar Nagydíjra szóló jeggyel, további díjfizetés nélkül lehet felszállni. További információk a Volánbusz honlapján találhatók.

A pálya 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os számú kapuja Szilasliget HÉV-megállótól gyalogosan, kb. 30 perces sétával is elérhető.

Kérjük, utazása során ügyeljen arra, hogy a H8-as HÉV-vonalon a vonatok általában a menetirány szerinti bal oldali vágányon közlekednek. Ügyeljen arra, hogy a megfelelő oldali peronon várakozva, az Önnek megfelelő irányban közlekedő HÉV-re szálljon fel!

Hol találom a HÉV menetrendjét?

A HÉV menetrendje a bkk.hu/menetrendek oldalon található meg. Ha már tudja, mikor szeretne utazni, vagy a legközelebbi járat indulására kíváncsi, a BudapestGO utazástervezőben (go.bkk.hu) könnyen megtervezheti utazását.

Milyen jegyek érvényesek a HÉV-re?

Fontos tudni, hogy a Budapest és Kerepes, illetve Szilasliget közötti utazáshoz általában két menetjegyre is szükség van: a budapesti szakaszra és a fővároson kívüli szakaszra külön kell jegyet váltani.

A budapesti szakaszra általában minden olyan jegy, napijegy és bérlet érvényes, amelyekkel a fővárosi járatok igénybe vehetők.

Amennyiben más budapesti utazásaihoz már rendelkezik például érvényes napijeggyel, úgy csupán kiegészítő HÉV-menetjegyet kell váltania.

A HÉV-re Budapesten belül érvényes menetjegyek (a felsorolás nem teljes) 

A *-gal jelölt jegyek és bérletek elektronikusan, mobiljegyként is megválthatók: bkk.hu/mobiljegy

A fővároson kívüli szakaszra kiegészítő HÉV-menetjegyet kell váltani, mely egy utazásra, a vásárláskor megadott napra és útvonalra érvényes.

A HÉV-re a szükséges menetjegyeket még felszállás előtt meg kell váltani, ezeket az állomások bejáratánál és a vonatokon is ellenőrizhetik

A budapesti vonal-, gyűjtő- és átszállójegyeket felszálláskor érvényesíteni kell (lyukasztók a kocsik elején és végén, az ajtók mellett találhatók); a HÉV-menetjegyet nem kell érvényesíteni.

Hol lehet menetjegyet váltani?

Menetjegyet váltani elsősorban a BKK értékesítési pontjain lehet. A lila színű BKK-automaták Budapesten szinte mindenhol megtalálhatók, és kínálatukban minden szükséges jegy elérhető, melyeket akár későbbi napokra, előre is meg lehet váltani. (A vasúti pályaudvarokon kék-sárga színű MÁV-START automaták is találhatók, ezeken viszont a budapesti jegyek és bérletek kínálata korlátozott.) A BKK-automatákon kívül további számos helyen kaphatók menetjegyek. A legközelebbi, illetve az útba eső értékesítési pontok térképen is könnyen megkereshetők: bkk.hu/pontkereso

A Budapesti Közlekedési Központ Kerepes állomáson a rendezvény napjain alkalmi pénztárt működtet, így ott is lehet menetjegyet váltani.

Az automatáknál, a pénztáraknál és az ügyfélközpontokban természetesen lehet bankkártyával fizetni: ez nem csupán gyors és kényelmes, de higiénikus és biztonságos is. Bizonyos jegyeket már elektronikusan, mobilalkalmazással is meg lehet váltani.

Amennyiben csak kiegészítő HÉV-menetjegyre van szüksége, a MÁV mobilalkalmazás (letöltés: Androidra, iOS-re, HMS-re) lehet a megoldás. Ezzel a meglévő budapesti jegye (mely papír alapú vagy elektronikus is lehet) mellé könnyedén váltható kiegészítő jegy. Az alkalmazásban bankkártyával fizethet, jegyét pedig elektronikus formában kapja meg (az alkalmazáson belül, valamint e-mailben, pdf formátumban is).

Hogyan lehet a BKK-automatáknál kiegészítő HÉV-menetjegyet váltani?

Budapest közigazgatási határa és Kerepes vagy Szilasliget közötti utazáshoz 10 km-es kiegészítő HÉV-menetjegyet kell váltani. A teljesárú, egy útra szóló kiegészítő jegy 250 forintba kerül.

Az Örs vezér terén és Gödöllőn lévő BKK-automatáknál a rendezvény napjain egyetlen gombnyomással, a kezdőképernyőn található „F1 rendezvényhez kapcsolódó jegyek” megérintésével az oda- és visszaútra szükséges jegyeket, azaz két vonaljegyet és két kiegészítő HÉV-menetjegyet (Gödöllő esetén vonaljegyet nem, csak HÉV-menetjegyet) tehetnek egyszerre a kosárba.

A BKK-automatáknál gyorsan és egyszerűen vásárolhat kiegészítő HÉV-menetjegyet, néhány lépésben:

 • Ellenőrizze a képernyő jobb felső sarkában, hogy üres-e a kosár, nem hagyott-e félbe valaki egy vásárlást Ön előtt az automatán. Ha a kosár nem üres, kezdjen új vásárlást.
 • A főoldalon válassza a HÉV és egyéb jegyek és bérletek, majd a Kiegészítő HÉV-menetjegyek lehetőséget.
 • Válassza ki a H8-as vonalat.
 • Ha jogosult utazási kedvezményre, azt a következő lépésben beállíthatja, egyébként válassza a teljesárú jegyet. (A HÉV fővároson kívüli szakaszán érvényes kedvezményekről bővebben itt olvashat.)
 • Válassza ki az indulás és az érkezés helyét. Ha Budapestről utazik, kiindulási helyként Ilonatelepet kell kiválasztani. (Kerepesről, Szilasligetről Budapestre utazás esetén pedig célállomásként kell Ilonatelepet megadni. A jegy csak a megadott irányban használható.)
 • Adja meg az utazás dátumát (későbbi útjához is válthat jegyet).
 • Ha szeretne, további jegyeket is a kosarába tehet (például a visszaútra). Az adatok ellenőrzését követően készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.

Hogyan lehet a MÁV mobilalkalmazással kiegészítő HÉV-menetjegyet váltani?

A MÁV mobilalkalmazással a MÁV-START vonatai mellett a MÁV-HÉV járataira is lehet menetjegyet váltani, kizárólag a fővároson kívüli szakaszokra.

Az alkalmazásban bankkártyával fizethet, jegyét pedig elektronikus formában kapja meg (az alkalmazáson belül, valamint e-mailben, pdf formátumban is).

A jegyváltás lépései:

 • Ha Budapestről vagy Budapestre utazik és a HÉV fővárosi szakaszára rendelkezik érvényes jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel, az Utasok és kedvezmények pontban állítsa be az életkorát, a Kedvezmények között pedig jelölje be a „BKK bérlet / BKK napijegyek”, „BKK vonal-, gyűjtő- vagy átszállójegy” vagy a „Budapest Card (összes típus)” opciót. 24, 72 órás jegy, hetijegy vagy 5/30 BKK napijegy esetén a „BKK bérlet / BKK napijegyek” elnevezésű kedvezményt választhatja.
 • Ha a helyközi közlekedésben jogosult kedvezményre, jelölje ki a megfelelő, további kedvezményt is. (A HÉV fővároson kívüli szakaszán érvényes kedvezményekről bővebben itt olvashat.)
 • Az Önnel együtt utazó családtagjainak, barátainak is megválthatja a jegyet, ehhez csupán a megfelelő létszámot kell az Utasok és kedvezmények pontban beállítani.
 • Adja meg az utazás kiindulási és célállomását (pl. Örs vezér tere H – Kerepes H), illetve a dátumot. Az állomásnevek melletti H betű azt jelzi, hogy HÉV-állomásról van szó.
 • A keresést követően kiválaszthatja az Önnek megfelelő vonatot. A jegy érvényessége a választott vonat indulásakor kezdődik, de az adott napon másik, később induló vonattal is elutazhat (például ha nem éri el a vonatot).
 • Adja meg az utas(ok) nevét és a születési idejét (a jegy személyre szól, ezért van szükség az adatokra).
 • Az adatok ellenőrzését követően bankkártyával fizethet.
 • A megvásárolt menetjegyet a Jegyeim menüpontban találja, valamint fizetés után pdf formátumban, e-mailben is megkapja. Aktív internetkapcsolatra csak vásárláskor van szükség, a letöltött jegy már anélkül is bemutatható.

A MÁV mobilalkalmazással kapcsolatban itt talál bővebb információt.