Változások a H8-as HÉV közlekedésében május 23-án és 24-én este

Változások a H8-as HÉV közlekedésében május 23-án és 24-én este

2020.05.19 10:04

 

Karbantartás miatt 2020. május 23-án és 24-én (szombaton és vasárnap) az esti órákban változik a H8-as HÉV közlekedése. A vonatok a változás ideje alatt módosított menetrend szerint járnak.

 

Május 23-án (szombaton)

21:00 után a vonatok Kerepesen és Szilasligeten mindkét irányban a Gödöllő irányú peronok mellett állnak meg.

Május 24-én (vasárnap)

20:00 után a HÉV csak az Örs vezér tere és Cinkota, valamint Kerepes és Gödöllő között jár. A kimaradó szakaszon – Cinkota és Kerepes között – a H8-as jelzésű pótlóbusszal utazhatnak.
 

H8-as pótlóbusz (Cinkota H – Kerepes H)


Útvonala:

Cinkota H – Szabadföld út – Kistarcsa, Szabadság út (3-as főút) – Semmelweis tér – Kistarcsa, Szabadság út (3-as főút) – Kerepes, Szabadság út (3-as főút) – Kerepes H

Megállói:

  • Cinkota H: a 92-es busz megállóhelye;
  • Ilonatelep H: a 992-es busz megállóhelye;
  • Kistarcsa, kórház H: a 992-es busz megállóhelye;
  • Kistarcsa H: a 992-es busz megállóhelye;
  • Zsófialiget H: a 992-es busz megállóhelye;
  • Kerepes H: a 992-es busz Gödöllő irányú megállóhelye.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

A pótlóbuszokon a budapesti szakaszon a Budapesten belül érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek, azon kívül a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek.
A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A pótlóbuszok azon megállóhelyei közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. Azokban a megállókban kötelező az elővételi jegyváltás, ahol a buszmegállóban van jegyértékesítés.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.