Dunaharaszti zónabérlet

A közlekedési közszolgáltatási feladatokat ellátó szolgáltatók közös díjterméket vezetnek be a párhuzamos szolgáltatással érintett, mégis különböző útvonalon közlekedő, így más-más településrészeket érintő – területen. 

A dél-pesti agglomerációt érintő járatokra érvényes, 30 napos dolgozóbérletek egy lehetséges alternatívaként kívánják a mobilitási igényeket kiszolgálni. 


A termékek bevezetési dátuma 2020. október 1-je, ami egyben az értékesítési időszak kezdete is.


Bevezetéskor a MÁV alkalmazással (az új, „Térségi és városi jegyek” menüpontban), elektronikus bérletigazolványhoz kötve, továbbá a MÁV-START Zrt. állomási és partneri pénztáraiban, biztonsági elemeket tartalmazó jegypapírra nyomtatva lehet megváltani. A későbbiekben a VOLÁNBUSZ Zrt. állomási pénztárai is csatlakoznak az értékesítők köréhez, valamint a MÁV-HÉV Zrt. a BKK Zrt.-vel is megkezdte az egyeztetést az új termék értékesítési rendszerében történő felvételéről annak érdekében, hogy a bérlet minél szélesebb körben elérhetővé váljon a potenciális utasok számára. 


A díjtermékekből csatornakedvezmény nem érvényesíthető. A Dunaharaszti zónabérlet 9.580,-Ft-ba kerül.
 

A Dunaharaszti zónabérlet részletes felhasználási feltételei:

Termék neve Dunaharaszti zónabérlet
Érvénytartam a 30 napos bérlet szabályai szerint

Érvényességi terület, a felhasználhatóság térbeli korlátai

A MÁV-HÉV Zrt. közforgalmú vonatain, az alábbi vasútvonal zárójelben megjelölt szakaszán: H6 
(Millenniumtelep – Dunaharaszti külső)
A VOLÁNBUSZ Zrt. alábbi számcsoportba eső, helyközi forgalomban közlekedő közforgalmú autóbuszain az az alábbi számcsoportba eső viszonylatain, a megjelölt szakaszon belül kizárólag érvényes Budapest-bérlettel együtt: 655-ös vonalon: Budapest, Orbánhegyi dűlő – Dunaharaszti, Bajcsy-Zsilinszky utca (5,3 km)
656-os vonalon: Budapest, Soroksár Hősök tere – Dunaharaszti, Bajcsy-Zsilinszky utca (6,9 km)
660-as vonalon: Budapest, Soroksár Hősök tere – Dunaharaszti, vasútállomás (HÉV) (5,1 km)
661-es vonalon: Budapest, Soroksár Hősök tere – Dunaharaszti, Nádor utca (6,4 km) 
632-es vonalon: Budapest, Soroksár Hősök tere – Dunaharaszti elágazás (M0) (7,4 km) 
654-es vonalon: Budapest, Soroksár, Hősök tere – Dunaharaszti, vasútállomás (HÉV) (5,1 km)
633-as vonalon: Budapest, Népliget aut.pu. – Dunaharaszti elágazás (M0) (18,8 km)
A MÁV-START Zrt. közforgalmú vonatain, az alábbi vasútvonal zárójelben megjelölt szakaszán, 2. kocsiosztályon kizárólag érvényes Budapest-bérlettel együtt: 150 (Soroksár-Dunaharaszti alsó)
Egyéb termékjellemzők Értékesítési csatorna A díjtermékeket a MÁV-START Zrt. pénztáraiban és a MÁV alkalmazással lehet megváltani (később várhatóan az értékesítési csatornák köre más társaságokkal bővül).
Csere A termék cseréje csak az érvénytartam megkezdése előtt lehetséges.
Visszatérítés A termékek visszatérítése csak az érvénytartam kezdete előtt lehetséges (20% kezelési költség felszámításával). Az alkalmazással megváltott bérlet az Applikációs díjtermékekre vonatkozó általános szabályok szerint téríthető vissza, az érvénytartam megkezdése után a visszatérítés nem lehetséges.
Felár (kiegészítő jegy) Ha szükséges, a VOLÁNBUSZ és a MÁV-START járatain a felárakat, kiegészítő jegyeket (a MÁV-START esetében a kocsiosztály-különbözetet is) meg kell váltani a termékekhez.
Hiányos szolgáltatás Ha a termékekkel a meghirdetés ellenére nem vehető igénybe a meghirdetett szolgáltatás (egyáltalán nem közlekedik adott szolgáltató járata egy napon), bármely részes szolgáltatóhoz fordulhat az utas, aki továbbítja az érintett szolgáltató részére a panaszt.