Osztályfőnöki órák a HÉV-en


Májusban – egy új program keretében – a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola, valamint a Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola egy-egy negyedikes osztálya látogatott el a MÁV-HÉV Zrt. Szentendrei Járműtelepére.

 

A társadalmi felelősségvállalás vezérelte a MÁV-HÉV-et, amikor úgy döntött, hogy rendhagyó osztályfőnöki órákra invitálja az általános iskolás osztályokat a járműtelepére. A tanórán a diákok megismerhetik a HÉV közlekedés múltját és jelenét, a biztonságos és tudatos közlekedést, valamint azt, hogyan is kell elképzelni a közlekedés szervezését a mindennapokban.

 

A nagyjából két-három órás program egy előadással kezdődik, amelyben bemutatjuk a telephelyeket, a járműveket, ezek történetét, a mindennapi munkavégzést és az ehhez kapcsolódó munkaköröket, de az előadás kitér a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozására, valamint a mindennapi rongálások (graffitik, szennyeződések) okozta károkra.

 

Az „elméleti" részt követi a gyakorlat: a szerelőcsarnok bejárása. A gyerekek megnézhetik a vezetőfülkét, a HÉV szerelvények tetejét és alját, a járművek karbantartását és takarítását, valamint a forgalmi irányító irodákat.

 

A program a nagy érdeklődésre tekintettel szeptemberben folytatódik, amelyre az iskolák a mav-hev@mav-hev.hu címen jelentkezhetnek.

 

A látogatásokról képek itt tekinthetők meg!