Fotóstehervonatozás Ráckevére


 A fotósvonat előtt az MVIII-as motorkocsi fogja szállítani a résztvevőket, előre meghatározott helyeken pedig lehetőség nyílik az MVIII-as motorkocsi és a mögötte közlekedő tehervonat fotózására, amely LVII-es villanymozdonyból, két pőrekocsiból és két kőszállító kocsiból fog állni. A program délben kezdődik és a kora esti órákban ér véget. A férőhelyek száma korlátozott: 40 fő. A részvételhez előzetes regisztráció, valamint a részvételi díj befizetése szükséges.

A vonatozáson 14 és 18 éves kor közöttiek csak szülői felügyelettel vehetnek részt, 14 év alattiak nem utazhatnak.

 

A regisztráció folyamata:

Regisztrálni a 130hev@mav-hev.hu e-mail címre küldött e-maillel lehet.

Az e-mail tárgyában kérjük feltűntetni: fotóstehervonat H6

Az e-mailben a következő adatokat szükséges megadni:

Regisztráló neve:

Telefonszáma:

Egy e-mailben maximum 2 fő regisztrációját fogadjuk el. Amennyiben második résztvevő is van, úgy kérjük annak az adatait is megadni.

Regisztráló2 neve:

Telefonszáma:

E-mail címe:

 

Regisztrálni augusztus 21-től legkésőbb augusztus 28-ig lehet. Amennyiben a rendelkezésre álló férőhelyek beteltek, úgy további regisztrációt nem fogadunk el.

A regisztrációról a regisztráló e-mail címére visszaigazoló e-mailt küldünk. A részvételi díjat a  visszaigazoló e-mail postázását követően 3 munkanapon belül, készpénzben kell befizetni.

Részvételi díj: 2000 Ft

Részvételi díj befizetésének helye: 1072 Budapest, Akácfa utca 15.

Részvételi díj befizetésének ideje: munkanapokon 7:00-10:00 óra között. Előzetes egyeztetés alapján a befizetés a 3 munkanapon belül más időpontban is lehetséges.

 

Tervezett program:

  • 12:00-kor találkozó Pesterzsébet felső állomáson, a 2. vágány mellett, a vonatnál.
  • 12.00 és 12.20 között munkavédelmi/biztonsági szabályok oktatása, részvételi jegyek kiosztása, elhelyezkedés a vonaton.
  • 12:22-kor indulás Pesterzsébet felső állomásról Ráckevére. (A vonat pontos menetrendjéről utasaink a fedélzeten kapnak tájékoztatást.)
  • Tervezett fotózási megállások Pesterzsébet felső és Ráckeve között. (Pl.: Dunahíd, szigetcsépi együttállás, Horgásztanyáknál lévő ív, stb.)
  • Kb. 15:09-kor érkezés Ráckevére
  • Mozdony körüljárása Ráckeve állomáson. Ekkor a mozdony a vonat egyik végéről a másikra átáll
  • 15:49-kor indulás Ráckevéről Pesterzsébet felső állomásra
  • Tervezett fotózási megállások Pesterzsébet felső és Ráckeve között. (Pl.: Horgásztanyáknál lévő ív, szigetcsépi együttállás, Dunahíd, stb.)
  • Kb. 18:37-kor érkezés Pesterzsébet felső állomásra, program zárása.

 

Biztonság a vonaton:

Ezen utazásunk elsősorban a vasútbarát fotós utazóközönség részére nyújtott különlegesség. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A vonat akár a nyílt vonalon is meg fog állni fotózás céljából, ahol peron nélkül, a töltés oldalára lehet leszállni. A résztvevőket kérjük, minden esetben fokozottan figyeljenek a fel- és leszállásnál! Kérjük, hogy leszállás előtt a motorkocsi ablakait húzzák fel, a fel- és leszállás befejezése után a motorkocsi ajtajait csukják be, leszálláskor viseljenek láthatósági mellényt, a fotózásoknál a kijelölt helyen tartózkodjanak és közvetlenül az első figyelmeztetés után azonnal szálljanak vissza a vonatra!

A vonatra csak az szállhat fel, aki érvényes utazási jogosultsággal rendelkezik rá és indulás előtt a munkavédelmi oktatáson részt vett, és erről írásban nyilatkozott!

 

Aki 12 óráig nem jelentkezik Pesterzsébet felső állomáson a kijelölt vonatszemélyzetnél, nem jogosult a vonaton való utazásra!

A fotós tehervonat menetrenden kívül közlekedik, de nem akadályozhatja a menetrendszerű közlekedést, ezért kiemelten fontos a szabályok betartása.

 

A facebook oldalunkon/honlapunkon bemutatjuk a legjobbakat az utazáson résztvevők fényképeiből, amennyiben azokat megküldik részünkre.,

 

Szeretettel várjuk kedves utasainkat!